Tentokrát si podle Jakvkuchyni.cz připravíme italské ragú z hovězího karabáčku. Jak na tento recept plný vůní a chutí Itálie?
|
Tentokrát si podle Jakvkuchyni.cz připravíme italské ragú z hovězího karabáčku. Jak na tento recept plný vůní a chutí Itálie?
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
40 minut
|
Chod
|
Pokyny
- V hlubší pánvi vhodné do trouby rozehřejeme olej. Maso osolíme, opepříme a ze všech stran ho zprudka opečeme. Když je maso opečené, dáme ho stranou.
- Ve výpeku, který nám zůstal v pánvi, orestujeme nakrájenou cibuli a nasekaný česnek.
- Přidáme nakrájenou zeleninu - celer a mrkev. Opět pár minut společně opékáme.
- Dochutíme bylinkami a přilijeme víno, které necháme cca 3 minuty odpařovat.
- Nakonec přilijeme rajčatovou passatu a cca 150 ml vývaru (zbytek si dáme zatím stranou a budeme s ním maso průběžně podlévat).
- Maso vrátíme do omáčky, přiklopíme pokličkou a dáme do předehřáté trouby zhruba na 190 °C.
- Pak budeme maso dusit přibližně 3 hodiny. Mělo by být měkké a jít bez problémů natrhat vidličkou.
- Maso proto průběžně kontrolujeme a případně podléváme vývarem.
- Když je maso měkké, vyndáme ho na talíř a natrháme vidličkami. Nakonec ho vrátíme do omáčky, kterou na závěr dle chuti osolíme a opepříme.
- Podáváme s těstovinami, nakonec posypeme parmezánem.