Jablečné muffiny bez tuku a přidaného cukru

I muffiny se dají připravit zdravě. Tato varianta s jogurtem a ovesnými vločkami se obejde bez přidaného cukru. Díky jablkům a hrozinkám budou přirozeně sladké a skořice je krásně provoní.
I muffiny se dají připravit zdravě. Tato varianta s jogurtem a ovesnými vločkami se obejde bez přidaného cukru. Díky jablkům a hrozinkám budou přirozeně sladké a skořice je krásně provoní.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
10 muffinů
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    jogurt 250g bílý
    mouka 100g špaldová
    jablko 2ks
    vejce 2ks
    rozinky 2lžíce
    banán 1ks
    skořice 1lžička
Pokyny
  1. Mouku smícháme s ovesnými vločkami, kypřicím práškem a skořicí.
  2. Jogurt rozmícháme s vejcem a přidáme rozmačkaný banán, nastrouhaná jablka a rozinky.
  3. Postupně přidáváme směs mouky a vloček a rozmícháme dohladka.
  4. Těstem plníme formičky na muffiny a pečeme v rozehřáté troubě na 180 °C cca 25 minut.
  5. Muffiny neobsahují žádný přidaný cukr, jsou sladké díky banánu, skořici a rozinkám.

Nutriční hodnoty na 1 kus: 650 kJ, B 6 g, T 2,5 g, S 27 g, vláknina 3 g

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*