Delikatesa, která má svůj původ nejspíš v Polabí, svou pikantní chutí skvěle doprovodí uzené, ale i vařené nebo pečené vepřové maso.
|
Delikatesa, která má svůj původ nejspíš v Polabí, svou pikantní chutí skvěle doprovodí uzené, ale i vařené nebo pečené vepřové maso.
|
Suroviny
jablka
1kg
křen
150g
čerstvý
ocet
1lžička
jablečný
smetana
2lžíce
krupicový cukr
1lžíce
|
Pokyny
- Křen oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle.
- Pak ho v misce zakapejte polovinou citronové šťávy, přidejte ocet a vše dochuťte solí a pepřem.
- Nechte odležet v chladničce.
- Mezitím oloupejte jablka, zbavte je jádřinců a také je nastrouhejte na jemném struhadle.
- V misce pak nastrouhaná jablka důkladně promíchejte s cukrem, zbylou citronovou šťávou a smetanou.
- Vše přidejte ke křenovému základu a nechte – nejlépe do druhého dne – rozležet v chladničce.