Jablečný křen se smetanou

Delikatesa, která má svůj původ nejspíš v Polabí, svou pikantní chutí skvěle doprovodí uzené, ale i vařené nebo pečené vepřové maso.
Delikatesa, která má svůj původ nejspíš v Polabí, svou pikantní chutí skvěle doprovodí uzené, ale i vařené nebo pečené vepřové maso.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    jablka 1kg
    křen 150g čerstvý
    ocet 1lžička jablečný
    smetana 2lžíce
    krupicový cukr 1lžíce
Pokyny
  1. Křen oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle.
  2. Pak ho v misce zakapejte polovinou citronové šťávy, přidejte ocet a vše dochuťte solí a pepřem.
  3. Nechte odležet v chladničce.
  4. Mezitím oloupejte jablka, zbavte je jádřinců a také je nastrouhejte na jemném struhadle.
  5. V misce pak nastrouhaná jablka důkladně promíchejte s cukrem, zbylou citronovou šťávou a smetanou.
  6. Vše přidejte ke křenovému základu a nechte – nejlépe do druhého dne – rozležet v chladničce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*