Kdy jindy se pustit do pečení dezertů s podzimní úrodou, než právě na podzim? Když přidáme do buchet a dezertů jablka, budeme mít krásně vláčné těsto s přírodními cukry a báječnou chutí! Připravte si vláčný kakaovo-jablečný perník se sušenými meruňkami a s vůní skořice a rumu podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Kdy jindy se pustit do pečení dezertů s podzimní úrodou, než právě na podzim? Když přidáme do buchet a dezertů jablka, budeme mít krásně vláčné těsto s přírodními cukry a báječnou chutí! Připravte si vláčný kakaovo-jablečný perník se sušenými meruňkami a s vůní skořice a rumu podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
Forma forma o rozměrech cca 36x23 cm
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo.
- V jedné míse smícháme všechny mokré suroviny - jablka, vejce, olej, vodu a případně trochu rumu.
- V druhé pak suché suroviny - mouku, kakao, cukr, vanilku, skořici, prášek do pečiva.
- Poté přidáme mokré suroviny k těm suchým a promícháme.
- Do hotového těsta nakonec ještě vmícháme nakrájené sušené meruňky.
- Plech vyložíme pečicím papírem, těsto na něj nalijeme a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut (propečenost zkontrolujeme špejlí, těsto se nesmí lepit).
- Vychladlý perník můžeme přelít rozpuštěnou čokoládovou polevou.
- Tu připravíme ve vodní lázni - rozpustíme nalámanou čokoládu s kouskem másla a rozmícháme dohladka.
Papírová plata od vajec můžeme podobně, jako ruličky od kuchyňských utěrek či toaletního papíru, třídit sběrných nádob určených k třídění papírového odpadu.