Jablečný perník se sušenými meruňkami

Kdy jindy se pustit do pečení dezertů s podzimní úrodou, než právě na podzim? Když přidáme do buchet a dezertů jablka, budeme mít krásně vláčné těsto s přírodními cukry a báječnou chutí! Připravte si vláčný kakaovo-jablečný perník se sušenými meruňkami a s vůní skořice a rumu podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Kdy jindy se pustit do pečení dezertů s podzimní úrodou, než právě na podzim? Když přidáme do buchet a dezertů jablka, budeme mít krásně vláčné těsto s přírodními cukry a báječnou chutí! Připravte si vláčný kakaovo-jablečný perník se sušenými meruňkami a s vůní skořice a rumu podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
Forma forma o rozměrech cca 36x23 cm
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    jablka 250g strouhaná
    cukr 120g
    vejce 3ks
    kakao 2lžíce
    skořice 1lžíce
    olej 1/2hrnku rostlinný, slunečnicový nebo řepkový
    voda 1/2hrnku teplá
    vanilky 1špetka
    meruňky 1hrst sušené
    rum trocha
Na ozdobu
    čokoláda na vaření
Pokyny
  1. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo.
  2. V jedné míse smícháme všechny mokré suroviny - jablka, vejce, olej, vodu a případně trochu rumu.
  3. V druhé pak suché suroviny - mouku, kakao, cukr, vanilku, skořici, prášek do pečiva.
  4. Poté přidáme mokré suroviny k těm suchým a promícháme.
  5. Do hotového těsta nakonec ještě vmícháme nakrájené sušené meruňky.
  6. Plech vyložíme pečicím papírem, těsto na něj nalijeme a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut (propečenost zkontrolujeme špejlí, těsto se nesmí lepit).
  7. Vychladlý perník můžeme přelít rozpuštěnou čokoládovou polevou.
  8. Tu připravíme ve vodní lázni - rozpustíme nalámanou čokoládu s kouskem másla a rozmícháme dohladka.

Papírová plata od vajec můžeme podobně, jako ruličky od kuchyňských utěrek či toaletního papíru, třídit sběrných nádob určených k třídění papírového odpadu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*