Jahodová polévka s vanilkou

Na podzim a zimu máme hutné teplé polévky, jaro a léto je zase časem vlažných a studených polévek. Už jste vyzkoušeli ty ovocné? Skvěle osvěží a zasytí. A pokud vám zbude, můžete ji použít jako dresing na salát či sladké knedlíky a kaše.
Na podzim a zimu máme hutné teplé polévky, jaro a léto je zase časem vlažných a studených polévek. Už jste vyzkoušeli ty ovocné? Skvěle osvěží a zasytí. A pokud vám zbude, můžete ji použít jako dresing na salát či sladké knedlíky a kaše.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    jahody 500g několik si necháme na ozdobení
    vanilkový extrakt 1lžička
    šťáva pomerančová nebo sirup
    med
    zmrzlina vanilková na ozdobení
Pokyny
  1. Jahody a vanilkový extrakt krátce povaříme v pomerančové šťávě, vychladíme.
  2. Poté rozmixujeme s citronovou šťávou, medem a ledem na jemno, ozdobíme zbylými jahodami a podáváme.
  3. Osvěžující variantu vytvoříte pomocí mátových listů nebo mátového extraktu, který přidáme k jahodám.

Místo vanilkové zmrzliny zkuste vanilkové noky: rozmixujte vanilkový extrakt do zakysané smetany, nechte vychladit a vykrajujte noky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*