Na podzim a zimu máme hutné teplé polévky, jaro a léto je zase časem vlažných a studených polévek. Už jste vyzkoušeli ty ovocné? Skvěle osvěží a zasytí. A pokud vám zbude, můžete ji použít jako dresing na salát či sladké knedlíky a kaše.
|
Na podzim a zimu máme hutné teplé polévky, jaro a léto je zase časem vlažných a studených polévek. Už jste vyzkoušeli ty ovocné? Skvěle osvěží a zasytí. A pokud vám zbude, můžete ji použít jako dresing na salát či sladké knedlíky a kaše.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
jahody
500g
několik si necháme na ozdobení
vanilkový extrakt
1lžička
šťáva
pomerančová nebo sirup
zmrzlina
vanilková na ozdobení
|
Pokyny
- Jahody a vanilkový extrakt krátce povaříme v pomerančové šťávě, vychladíme.
- Poté rozmixujeme s citronovou šťávou, medem a ledem na jemno, ozdobíme zbylými jahodami a podáváme.
- Osvěžující variantu vytvoříte pomocí mátových listů nebo mátového extraktu, který přidáme k jahodám.
Místo vanilkové zmrzliny zkuste vanilkové noky: rozmixujte vanilkový extrakt do zakysané smetany, nechte vychladit a vykrajujte noky.