Aromatické koření, které má svůj domov ve střední Evropě. Jeho intenzivní až lehce pryskyřičná chuť se výborně hodí k drůběžímu nebo hovězímu masu. Dodá mu tak nádech zvěřiny. My si dnes vyzkoušíme omáčku z jalovce, která pozvedne třeba nedělní rodinný oběd.
|
Aromatické koření, které má svůj domov ve střední Evropě. Jeho intenzivní až lehce pryskyřičná chuť se výborně hodí k drůběžímu nebo hovězímu masu. Dodá mu tak nádech zvěřiny. My si dnes vyzkoušíme omáčku z jalovce, která pozvedne třeba nedělní rodinný oběd.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme vývarem a rozmixujeme.
- Přidáme cibuli, víno, jalovec.
- Vaříme 20 minut, osolíme a dochutíme citronovou šťávou.
- Nakonec můžeme ještě rozmixovat.
- Podáváme k tmavým masům a zejména k divočině.