Jarní kuřátko může být sváteční variantou klasického pečeného kuřete. Proto, aby nebylo maso vysušené, použijte česnekovo-tymiánové máslo - pochopíte, až ochutnáte.
|
Jarní kuřátko může být sváteční variantou klasického pečeného kuřete. Proto, aby nebylo maso vysušené, použijte česnekovo-tymiánové máslo - pochopíte, až ochutnáte.
|
Porce
4 kuřátka
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
Česnekovo-tymiánové máslo
- Česnekovo-tymiánového máslo
- Česnek oloupeme a najemno nastrouháme.
- Čerstvý tymián natrháme.
- Česnek i tymián smícháme s povoleným máslem a důkladně promícháme.
- Vytvoříme váleček, který zabalíme do potravinové fólie a dáme ztuhnout do ledničky na cca 1 - 2 hodiny.
Kuřátka
- Troubu předehřejeme na 220 °C.
- Kuřátka omyjeme, důkladně osolíme a opepříme.
- Rukama důkladně vmasírujeme česnekovo-tymiánové máslo do celého povrchu masa.
- Kuřátka usadíme do většího pekáče, pomocí prstů opatrně oddělíme kůži od masa na prsíčkách a do vzniklé mezery vsuneme tenké plátky česnekovo-tymiánového másla.
- Pokud nám zbyly čerstvé bylinky, přidáme je do pekáče.
- Takto připravené dáme péct do trouby.
- Po 15 minutách snížíme teplotu na 180 °C, přikryjeme alobalem a pečeme dalších cca 30 minut.
- Poté sundáme alobal a pečeme ještě 10 minut dozlatova.
- Během pečení každých 15 minut kuřátka polijeme výpekem z pekáčku.