Jarní salát s listy pampelišky

Pampeliška je oblíbenou bylinkou s dlouholetou tradicí v léčitelství. Kromě pozitivních účinků na naše zdraví může i skvěle chutnat. Připravte si svěží jarní pampeliškový salát z mladých listů. Jakvkuchyni.cz přináší recept a přidáním pár ingrediencí získáme zdravý a chutný hlavní chod. Jak na to?
Pampeliška je oblíbenou bylinkou s dlouholetou tradicí v léčitelství. Kromě pozitivních účinků na naše zdraví může i skvěle chutnat. Připravte si svěží jarní pampeliškový salát z mladých listů. Jakvkuchyni.cz přináší recept a přidáním pár ingrediencí získáme zdravý a chutný hlavní chod. Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    pampeliška listy
    listový salát 250 - 300g
    olej 100ml
    ocet 2lžíce vinný
Pokyny
  1. Nejprve si připravíme dresink. Smícháme ocet, sůl a pepř. Poté postupně vmícháváme olej.
  2. Salátové listy a listy pampelišky umyjeme, osušíme a nakrájíme.
  3. Ředkvičky nakrájíme na tenké plátky.
  4. Vše dáme do misky.
  5. Zalijeme připraveným dresinkem a vše lehce promícháme.
Salát můžeme podávat jako přílohu k hlavnímu jídlu, nebo ho doplnit zdrojem bílkovin (vejce, luštěniny, tofu, maso…) a sacharidů, díky tomu získáme plnohodnotný hlavní chod.

Odkrojky a zbytky zeleniny patří na kompost, nebo vytřídit do sběrných nádob na bioodpad. Prázdnou láhev od oleje můžeme po vymytí od mastnoty vytřídit do kontejneru na plasty. Nejlepší je do láhví od olejů slévat tuky po smažení a jiných tepelných úpravách a po jejich naplnění tyto láhve vyhodit do speciálních nádob určených k třídění olejů, nebo odevzdat do sběrného dvora.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*