Jarní zelená ředkvičková polévka

Ředkvičky jsou skvělé nejen do salátu, ale i do pikantní polévky. Pro ještě lepší chuť zužitkujete i nať. Pokud byste raději polévku decentní a nepálivou, ředkvičky přidejte pár minut před koncem vaření. Kdo si naopak potrpí na pikantní jídla, uschová si část natě na ozdobu. Jak na to?
Ředkvičky jsou skvělé nejen do salátu, ale i do pikantní polévky. Pro ještě lepší chuť zužitkujete i nať. Pokud byste raději polévku decentní a nepálivou, ředkvičky přidejte pár minut před koncem vaření. Kdo si naopak potrpí na pikantní jídla, uschová si část natě na ozdobu. Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    vývar 700ml zeleninový
    ředkvička 3svazky
    brambor 3ks
    cibule 1ks
    máslo 1lžíce
    pepř bílý
Pokyny
  1. V hrnci zpěníme na másle cibuli nakrájenou na kostičky.
  2. Mezitím si opláchneme ředkvičkovou nať.
  3. Jakmile cibule zezlátne, vhodíme nať do hrnce a necháme ji zavadnout.
  4. Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory.
  5. Necháme je zlehka opéct (zhruba 1–2 minuty).
  6. Poté do hrnce nalijeme zeleninový vývar a polévku podle své chuti opepříme a osolíme.
  7. V hrnci vaříme zhruba 20–25 minut, než se uvaří brambory.
  8. Poté vše rozmixujeme tyčovým mixérem.
  9. Podáváme s plátky ředkviček.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*