Ředkvičky jsou skvělé nejen do salátu, ale i do pikantní polévky. Pro ještě lepší chuť zužitkujete i nať. Pokud byste raději polévku decentní a nepálivou, ředkvičky přidejte pár minut před koncem vaření. Kdo si naopak potrpí na pikantní jídla, uschová si část natě na ozdobu. Jak na to?
|
Ředkvičky jsou skvělé nejen do salátu, ale i do pikantní polévky. Pro ještě lepší chuť zužitkujete i nať. Pokud byste raději polévku decentní a nepálivou, ředkvičky přidejte pár minut před koncem vaření. Kdo si naopak potrpí na pikantní jídla, uschová si část natě na ozdobu. Jak na to?
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- V hrnci zpěníme na másle cibuli nakrájenou na kostičky.
- Mezitím si opláchneme ředkvičkovou nať.
- Jakmile cibule zezlátne, vhodíme nať do hrnce a necháme ji zavadnout.
- Přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory.
- Necháme je zlehka opéct (zhruba 1–2 minuty).
- Poté do hrnce nalijeme zeleninový vývar a polévku podle své chuti opepříme a osolíme.
- V hrnci vaříme zhruba 20–25 minut, než se uvaří brambory.
- Poté vše rozmixujeme tyčovým mixérem.
- Podáváme s plátky ředkviček.