Voňavé perníčky a vanilkové rohlíčky by určitě na vánočním stole neměly chybět, ale všechny další druhy můžete poskládat z nepečeného cukroví. Má řadu výhod – je hotové během chvilky, můžou s ním pomáhat i děti a hlavně – vždycky se povede!
Voňavé perníčky a vanilkové rohlíčky by určitě na vánočním stole neměly chybět, ale všechny další druhy můžete poskládat z nepečeného cukroví. Má řadu výhod – je hotové během chvilky, můžou s ním pomáhat i děti a hlavně – vždycky se povede!
|
Voňavé perníčky a vanilkové rohlíčky by určitě na vánočním stole neměly chybět, ale všechny další druhy můžete poskládat z nepečeného cukroví. Má řadu výhod – je hotové během chvilky, můžou s ním pomáhat i děti a hlavně – vždycky se povede!
|
Porce
40 kousků
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Sušené ovoce nakrájejte na menší kousky, stejně tak pokrájejte oříšky a mandle.
- Všechny suroviny vložte do mixéru, přilijte javorový sirup rozmíchaný v trošce vody (tu podle potřeby přidávejte) a umixujte do hladka.
- Hmotu pak pomocí špachtle rozetřete na síto sušičky na placku vysokou asi 5 mm.
- Zvolna ji prosušte a poté z ní vykrájejte tvořítky menší tvary, které ještě můžete obalit v rozemletých oříšcích.
- Pokud je placka tenčí, můžete ji také smotat do trubičky, kterou pak rozkrájíte na kratší (asi třícentimetrové) kousky.