Jehněčí maso se na našich talířích objevuje spíše sporadicky a to je velká škoda. Mnozí jej stále považují za spíše velikonoční pokrm. Je velmi oblíbené v italské, francouzské, španělské či britské kuchyni a vy jej vyzkoušejte na sladko se zajímavou tečkou v podobě omáčky z růžového vína.
|
Jehněčí maso se na našich talířích objevuje spíše sporadicky a to je velká škoda. Mnozí jej stále považují za spíše velikonoční pokrm. Je velmi oblíbené v italské, francouzské, španělské či britské kuchyni a vy jej vyzkoušejte na sladko se zajímavou tečkou v podobě omáčky z růžového vína.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
35 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Předehřejme si troubu na 220 °C. Jehněčí hřbet osolíme, opepříme, potřeme trochou česneku, zasypeme bylinkami a zprudka opečeme na pánvi ze všech stran.
- Dozlatova opečené maso vložíme do pekáčku a 10 minut ho necháme v troubě zatáhnout.
- Poté ho podlijeme vývarem, růžovým vínem, přidáme nakrájené šalotky, česnek, bylinky, med a přiklopené pečeme přibližně 45 minut.
- Upečený hřbet vyndáme z trouby a necháme chvíli odpočinout.
- Omáčku z pekáčku slijeme, rozmixujeme, dochutíme medem, solí a dle chuti můžeme použít i dezertní víno.
- Podáváme s bramborovou kaší a grilovanou kořenovou zeleninou.
- Dobrou chuť!