Jehněčí maso patří mezi skutečné delikatesy, je chuťově výrazné, zároveň je jemné a křehké. V minulosti se často objevovalo také na sváteční velikonoční tabuli. Vyzkoušejte ho v kombinaci s jarní zeleninou podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Jehněčí maso patří mezi skutečné delikatesy, je chuťově výrazné, zároveň je jemné a křehké. V minulosti se často objevovalo také na sváteční velikonoční tabuli. Vyzkoušejte ho v kombinaci s jarní zeleninou podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
35 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Kotletky vyndáme před pečením z lednice a necháme je asi 30 minut při pokojové teplotě.
- Připravíme si mrkev a ředkvičky: mrkev omyjeme a seřízneme nať. Ředkvičky také omyjeme, odřízneme stonek a přepůlíme.
- V hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme mrkev a ředkvičky.
- Osolíme, opepříme, ochutíme česnekem, nasekanou petrželkou a nezapomeneme přidat máslo. Pozvolna asi 15 minut restujeme.
- V silnostěnné pánvi rozehřejeme olej, přidáme rozmarýn a osolené kotlety na něm z obou stran opečeme.
- Maso přendáme do pekáče, zakryjeme alobalem a necháme asi 5 minut dojít při teplotě 180 °C. Nakonec je osolíme čerstvě namletým pepřem.
- Kotletky podáváme se šťouchaným bramborami, které dochutíme nasekanou jarní cibulkou, a opečenou zeleninou.
Nevyužité kousky zeleniny můžeme uchovat pro užití v budoucnu ve vhodném obalu, ideálně opakovatelně použitelném. Jak předcházet zbytečnému potravinovému odpadu ukáže seriál Gurmánské vaření beze zbytku, inspirovat se můžete rovnou i ve video receptech na zero waste vaření. Potravinové zbytky, jako jsou kořínky, listy, nebo například odkrojky poškozených částí, patří na kompost či do sběrných nádob na bioodpad.