Jehněčí ragú s kořenovou zeleninou je dokonalou ukázkou pomalu vařeného jídla, které vyniká svou intenzivní chutí a vůní. Kombinace jehněčího masa, kořenové zeleniny a aromatických bylinek vytvoří pokrm, který potěší všechny gurmány. Jehněčí ragú se skvěle hodí k bramborové kaši, bramboráčkům nebo k čerstvému pečivu. Připravte si ho podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Jehněčí ragú s kořenovou zeleninou je dokonalou ukázkou pomalu vařeného jídla, které vyniká svou intenzivní chutí a vůní. Kombinace jehněčího masa, kořenové zeleniny a aromatických bylinek vytvoří pokrm, který potěší všechny gurmány. Jehněčí ragú se skvěle hodí k bramborové kaši, bramboráčkům nebo k čerstvému pečivu. Připravte si ho podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
![]() |
Porce
4 porce
|
![]() |
Doba přípravy
35 minut
|
![]() |
Chod
|
Pokyny
- Maso očistíme, nakrájíme na menší kusy, osolíme a opepříme.
- V hrnci rozehřejeme sádlo a přidáme maso, které restujeme.
- Orestované maso dáme bokem a ve výpeku opečeme nakrájenou slaninu a cibuli.
- Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kousky (mohou být větší, protože omáčka se bude delší dobu dusit) a přidáme ke slanině a cibuli.
- Vše ještě chvíli restujeme.
- Přidáme nasekaný česnek, protlak a tymián a necháme krátce rozvonět.
- Do hrnce vrátíme maso, promícháme, zalijeme vývarem, aby bylo maso ponořené.
- Přivedeme k varu, ztlumíme plamen, přiklopíme a pozvolna dusíme.
- Občas zkontrolujeme, promícháme a případně podlijeme vývarem. Dusíme, dokud není maso měkké.
- Hrnec je možné také vložit do trouby a při teplotě cca 170°C pozvolna dusit.
- Pokud chceme čas vaření zkrátit, můžeme maso dusit v tlakovém hrnci. Nicméně díky delšímu a pozvolnému vaření má omáčka intenzivnější chuť.
- Když je maso měkké, přidáme do horké omáčky kousek másla a rozmícháme - tím se omáčka zjemní.
- Před servírováním můžeme také na pánvi na malém množství másla orestovat nakrájenou mrkev a petržel a použít je na ozdobu.
TIP od Javkuchyni.cz: ragú podáváme s bramborovou kaší, bramboráčky nebo čerstvým pečivem. Skvěle se k němu hodí domácí kváskový chléb, podmáslový chléb či bagetky z podmáslí a čerstvých bylinek.
Obaly od másla, které kombinují papír a hliník, patří do směsného odpadu - jedná se o tzv. kompozitní obaly. Kovové obaly od rajčatového protlaku vytřídíme do sběrných nádob na kovy označených šedou samolepkou.