Jehněčí roláda s pancettou a sušenými švestkami

Zkuste si připravit lahodně jehněčí maso, uvidíte, že se po něm jen zapráší! Jehněčí roláda s pancettou, sušenými švestkami a bylinkami doplněná o rozmarýnovou omáčku z červeného vína, bramborové pyré a směs kořenové zeleniny je ideální volba pro slavnostní oběd nebo večeři, kterou si zamilují všichni. Připravte si lahodnou jehněčí kýtu s pancettou a sušenými švestkami podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
Zkuste si připravit lahodně jehněčí maso, uvidíte, že se po něm jen zapráší! Jehněčí roláda s pancettou, sušenými švestkami a bylinkami doplněná o rozmarýnovou omáčku z červeného vína, bramborové pyré a směs kořenové zeleniny je ideální volba pro slavnostní oběd nebo večeři, kterou si zamilují všichni. Připravte si lahodnou jehněčí kýtu s pancettou a sušenými švestkami podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
45 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Jehněčí maso
    pancetta 80g plátky
    švestky 60g sušené
    máta 20g
    česnek 5stroužků
Rozmarýnová omáčka
    vývar 400ml
    víno 60ml červené
    špek 40g
    rozmarýn 30g
    česnek 4stroužky
    cibule 2ks žlutá
Bramborové pyré
    brambor 600g
    mléko 250ml plnotučné
    máslo 75g
Kořenová zelenina
    mrkev 100g
    celer 100g
    kapusta 40g růžičková
Pokyny
  1. Jehněčí kýtu prořízneme nožem na širší plátek a naklepeme paličkou na maso.
  2. Osolíme a opepříme z obou stran.
  3. Na vnitřní část dejte listy kadeřavé kapusty, listy máty a česnek nakrájený na plátky.
  4. Přidáme překrájené sušené švestky a zabalíme do rolády.
  5. Plátky pancetty vyskládáme na prkenko a jehněčí roládu do nich zabalíme.
  6. Svážeme potravinářským provázkem a ještě zabalíme do alobalu.
  7. Vložíme do trouby rozehřáté na 160 °C a pečeme cca 2 hodiny.
  8. Po dvou hodinách sundáme alobal a dopečeme ještě zhruba dalších 30 minut do zlatova.
  9. Špek nakrájíme na kostky a opečeme v menším hrnci.
  10. Na rozpuštěném špeku orestujeme nakrájenou cibuli, pak přidáme nakrájený česnek a rozmarýn.
  11. Zalijeme červeným vínem a necháme zredukovat.
  12. Potom přilijeme vývar a přidáme demi glace.
  13. Krátce povaříme, rozmixujeme a pak ještě přepasírujeme přes cedník.
  14. Vzniklou hladkou omáčku pak už jen dochutíme solí a pepřem.
  15. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kusy.
  16. Uvaříme je v osolené vodě hodně do měkka. Po uvaření brambory scedíme a přepasírujeme pasírkou nebo lisem na brambory.
  17. V robotu s metlou je vyšleháme s horkým mlékem a studeným máslem.
  18. Dostaneme tak krémovitou konzistenci, pak už jen ochutnáme a případně dochutíme solí.
  19. Mrkev a celer nakrájíme na drobné kostičky a růžičkovou kapustu obereme na lístky. Zeleninu krátce blanšírujeme v osolené vodě a pak krátce opečeme na másle a osolíme.
  20. Upečenou roládu rozvážeme z provázku a nakrájíme na silnější plátky, aby se nerozpadla. Díky pancettě zůstane krásně šťavnatá, uvnitř bude lehce nasládlá sušenými švestkami a vonět bude po mátě.
  21. Servírujeme s rozmarýnovou omáčkou, bramborovým pyré a kořenovou zeleninou opečenou na másle.

Pokud kupujeme parmezán v obalu, například v plastové fólii nebo papíru, měly by být obaly vytříděny podle druhu obalového materiálu. Plastové obaly patří do kontejneru na plasty, zatímco papírové obaly by měly být tříděny jako papír.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*