Zkuste si připravit lahodně jehněčí maso, uvidíte, že se po něm jen zapráší! Jehněčí roláda s pancettou, sušenými švestkami a bylinkami doplněná o rozmarýnovou omáčku z červeného vína, bramborové pyré a směs kořenové zeleniny je ideální volba pro slavnostní oběd nebo večeři, kterou si zamilují všichni. Připravte si lahodnou jehněčí kýtu s pancettou a sušenými švestkami podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
|
Zkuste si připravit lahodně jehněčí maso, uvidíte, že se po něm jen zapráší! Jehněčí roláda s pancettou, sušenými švestkami a bylinkami doplněná o rozmarýnovou omáčku z červeného vína, bramborové pyré a směs kořenové zeleniny je ideální volba pro slavnostní oběd nebo večeři, kterou si zamilují všichni. Připravte si lahodnou jehněčí kýtu s pancettou a sušenými švestkami podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
45 minut
|
Chod
|
Suroviny
Jehněčí maso
Rozmarýnová omáčka
|
Pokyny
- Jehněčí kýtu prořízneme nožem na širší plátek a naklepeme paličkou na maso.
- Osolíme a opepříme z obou stran.
- Na vnitřní část dejte listy kadeřavé kapusty, listy máty a česnek nakrájený na plátky.
- Přidáme překrájené sušené švestky a zabalíme do rolády.
- Plátky pancetty vyskládáme na prkenko a jehněčí roládu do nich zabalíme.
- Svážeme potravinářským provázkem a ještě zabalíme do alobalu.
- Vložíme do trouby rozehřáté na 160 °C a pečeme cca 2 hodiny.
- Po dvou hodinách sundáme alobal a dopečeme ještě zhruba dalších 30 minut do zlatova.
- Špek nakrájíme na kostky a opečeme v menším hrnci.
- Na rozpuštěném špeku orestujeme nakrájenou cibuli, pak přidáme nakrájený česnek a rozmarýn.
- Zalijeme červeným vínem a necháme zredukovat.
- Potom přilijeme vývar a přidáme demi glace.
- Krátce povaříme, rozmixujeme a pak ještě přepasírujeme přes cedník.
- Vzniklou hladkou omáčku pak už jen dochutíme solí a pepřem.
- Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kusy.
- Uvaříme je v osolené vodě hodně do měkka. Po uvaření brambory scedíme a přepasírujeme pasírkou nebo lisem na brambory.
- V robotu s metlou je vyšleháme s horkým mlékem a studeným máslem.
- Dostaneme tak krémovitou konzistenci, pak už jen ochutnáme a případně dochutíme solí.
- Mrkev a celer nakrájíme na drobné kostičky a růžičkovou kapustu obereme na lístky. Zeleninu krátce blanšírujeme v osolené vodě a pak krátce opečeme na másle a osolíme.
- Upečenou roládu rozvážeme z provázku a nakrájíme na silnější plátky, aby se nerozpadla. Díky pancettě zůstane krásně šťavnatá, uvnitř bude lehce nasládlá sušenými švestkami a vonět bude po mátě.
- Servírujeme s rozmarýnovou omáčkou, bramborovým pyré a kořenovou zeleninou opečenou na másle.
Pokud kupujeme parmezán v obalu, například v plastové fólii nebo papíru, měly by být obaly vytříděny podle druhu obalového materiálu. Plastové obaly patří do kontejneru na plasty, zatímco papírové obaly by měly být tříděny jako papír.