My Češi říkáme, že polévka je grunt a tentokrát se vydáme do jižních Čech, kde vaří puckovou polévku. Jedná se o sytou polévku plnou zeleniny a hub. Ke svému jménu „pucková“ však přišla díky nokům, které se do ní přidávají a kterým se kdysi říkávalo pucky.
|
My Češi říkáme, že polévka je grunt a tentokrát se vydáme do jižních Čech, kde vaří puckovou polévku. Jedná se o sytou polévku plnou zeleniny a hub. Ke svému jménu „pucková“ však přišla díky nokům, které se do ní přidávají a kterým se kdysi říkávalo pucky.
|
Porce
4 osoby
|
Doba přípravy
25 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Mrkev, celer a petržel očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle, nebo nakrájíme nadrobno.
- Takto připravenou zeleninu orestujeme na másle.
- Houby si spaříme v horké vodě a přidáme k zelenině.
- Vše zalijeme vývarem a společně vaříme, dokud zelenina nezměkne.
- Pro přípravu pucků rozmícháme v misce mléko s vejcem a moukou, osolíme a opepříme.
- Z těsta odkrajujeme pomocí lžíce noky a vkládáme je do vroucí polévky a vaříme 5 minut.
- Nakonec do polévky vmícháme smetanu, nasekanou petrželku, dochutíme solí a pepřem.