Jihočeská pucková polévka

My Češi říkáme, že polévka je grunt a tentokrát se vydáme do jižních Čech, kde vaří puckovou polévku. Jedná se o sytou polévku plnou zeleniny a hub. Ke svému jménu „pucková“ však přišla díky nokům, které se do ní přidávají a kterým se kdysi říkávalo pucky.
My Češi říkáme, že polévka je grunt a tentokrát se vydáme do jižních Čech, kde vaří puckovou polévku. Jedná se o sytou polévku plnou zeleniny a hub. Ke svému jménu „pucková“ však přišla díky nokům, které se do ní přidávají a kterým se kdysi říkávalo pucky.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 osoby
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
25 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    vývar 1l zeleninový
    smetana 150ml
    houby 30g sušené
    máslo 2lžíce
    mrkev 2ks
    petržel 1ks
    celer ½ks
    mléko 50ml polotučné
    mouka 4lžíce hrubá
    vejce 1ks
Pokyny
  1. Mrkev, celer a petržel očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle, nebo nakrájíme nadrobno.
  2. Takto připravenou zeleninu orestujeme na másle.
  3. Houby si spaříme v horké vodě a přidáme k zelenině.
  4. Vše zalijeme vývarem a společně vaříme, dokud zelenina nezměkne.
  5. Pro přípravu pucků rozmícháme v misce mléko s vejcem a moukou, osolíme a opepříme.
  6. Z těsta odkrajujeme pomocí lžíce noky a vkládáme je do vroucí polévky a vaříme 5 minut.
  7. Nakonec do polévky vmícháme smetanu, nasekanou petrželku, dochutíme solí a pepřem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*