Dip nemusí být jen slaný. Tento jogurtovo-tvarohový dip, slazený medem, skvěle doplní sušené i čerstvé ovoce a potěší chuťové buňky. Vyzkoušejte rychlý a jednoduchý recept, který je hotový za pár minut od Jakvkuchyni.cz!
|
Dip nemusí být jen slaný. Tento jogurtovo-tvarohový dip, slazený medem, skvěle doplní sušené i čerstvé ovoce a potěší chuťové buňky. Vyzkoušejte rychlý a jednoduchý recept, který je hotový za pár minut od Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
10 minut
|
Chod
|
Suroviny
jogurt
150g
řecký
tvaroh
150g
tučný
med
dle chuti
vanilka
1špetka
citrónová kůra
1
z chemicky neošetřeného citronu
sušené ovoce
k podávání
|
Pokyny
- Med a tvaroh přendáme do misky a promícháme.
- Dip dochutíme vanilkou, medem a citronovou kůrou.
- Promícháme a dáme chvíli vychladit.
- Dip se skvěle hodí k sušenému ale také čerstvému ovoci.
Plastový kelímek od jogurtu či tvarohu patří do kontejneru označeného žlutou samolepkou. Obaly od sušeného ovoce vytřídíme podle materiálu - plastový do kontejneru se žlutou samolepkou, kombinované obaly, jako je papír s hliníkovou nebo plastovou vrstvou, pak do směsného odpadu.