Kachní prsa s brusinkami a placičkami z kořenové zeleniny

Kachní prsa se, na rozdíl od dalšího masa z kachny, skvěle hodí na minutkovou úpravu. Při jejich přípravě je třeba dodržet několik pravidel a odměnou bude dokonale narůžovělé a šťavnaté maso. To chutná výtečně s placičkami z kořenové zeleniny a bylinek. Vyzkoušejte tuto lahůdku podle tohoto receptu od Jakvkuchyni.cz! můžeme vyzkoušet placičky z kořenové zeleniny.
Kachní prsa se, na rozdíl od dalšího masa z kachny, skvěle hodí na minutkovou úpravu. Při jejich přípravě je třeba dodržet několik pravidel a odměnou bude dokonale narůžovělé a šťavnaté maso. To chutná výtečně s placičkami z kořenové zeleniny a bylinek. Vyzkoušejte tuto lahůdku podle tohoto receptu od Jakvkuchyni.cz! můžeme vyzkoušet placičky z kořenové zeleniny.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 kachní prsa
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    mrkev 300g
    petržel 200g
    sýr 100g čedar nebo gouda
    mouka 80g polohrubá
    česnek 4stroužky
    vejce 2ks
    olej na smažení
    brusinky nakládané, k podávání
Pokyny
  1. Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na jemném struhadle.
  2. K nastrouhané zelenině přidáme mouku, utřený česnek, vejce, strouhaný sýr a dochutíme je solí, pepřem a majoránkou.
  3. Vše společně zamícháme, aby vzniklo hustší těsto.
  4. Pánev rozehřejeme, nalijeme do ní trochu oleje a lžící tvarujeme placičky, které smažíme z obou stran dozlatova.
  5. Nyní se pustíme do přípravy kachních prsou.
  6. Kůži nařízneme do mřížky (pozor, nesmíme naříznout maso), maso osolíme a opepříme.
  7. Vhodnou pánev rozehřejeme na střední výkon (není třeba přidávat tuk, kachna ho pustí) a vložíme prsa kůží dolů.
  8. Prsa opékáme nejprve 15 minut (kůže bude krásně vypečená), poté je otočíme a dopečeme cca 2 minuty.
  9. V průběhu pečení se uvolní větší množství tuku, který odebereme a uložíme do lednice na další vaření.
  10. Hotové maso nakrájíme šikmo na tenké plátky, servírujeme s placičkami a nakládanými brusinkami.

Slupky a zbytky zeleniny patří na kompost, nebo do bioodpadu. Také je můžeme znovu uvařit! Jak na to? Připravíme z nich spirálovou pochoutku podle seriálu Vaříme beze zbytku. Pokud je zelenina zakoupena v obalech, například v plastových sáčcích, třídíme tyto obaly do kontejneru na plasty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*