Kadeřávková polévka

Kadeřavou kapustu oceníme zejména v zimních měsících, kdy není příliš možností, jak přirozeně doplnit vitamíny z domácích zdrojů. Kromě salátů se hodí do polévek, italských pokrmů, ale také třeba do jáhel či krup. V dnešní době je velmi populární přidávat jeho listy do ovocných smoothie.
Kadeřavou kapustu oceníme zejména v zimních měsících, kdy není příliš možností, jak přirozeně doplnit vitamíny z domácích zdrojů. Kromě salátů se hodí do polévek, italských pokrmů, ale také třeba do jáhel či krup. V dnešní době je velmi populární přidávat jeho listy do ovocných smoothie.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    kadeřávek 10listů
    brambor 6ks
    mrkev 2ks
    cibule 1ks
    česnek 3stroužky
    vývar 0,5l
    sůl pepř na dochucení
    pečivo na krůtóny
    máslo na krůtóny
Pokyny
  1. Napřed je potřeba si mrkev a brambory nastrouhat najemno a cibuli s kadeřávkem nakrájet na kostičky.
  2. Po nakrájení si v hrnci osmahneme cibuli, poté přidáme mrkev. Až oboje zezlátne, zalejeme 0,5 l zeleninového vývaru.
  3. Do takto připraveného základu přidáme brambory, najemno nakrájený česnek a kadeřávek.
  4. Podle chuti osolíme a opepříme, brambory zahuštěnou polévku rozředíme vodou, a ještě vaříme.
  5. Nakonec celou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Podáváme s na másle opečenými kostičkami housky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*