Kadeřavou kapustu oceníme zejména v zimních měsících, kdy není příliš možností, jak přirozeně doplnit vitamíny z domácích zdrojů. Kromě salátů se hodí do polévek, italských pokrmů, ale také třeba do jáhel či krup. V dnešní době je velmi populární přidávat jeho listy do ovocných smoothie.
|
Kadeřavou kapustu oceníme zejména v zimních měsících, kdy není příliš možností, jak přirozeně doplnit vitamíny z domácích zdrojů. Kromě salátů se hodí do polévek, italských pokrmů, ale také třeba do jáhel či krup. V dnešní době je velmi populární přidávat jeho listy do ovocných smoothie.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Napřed je potřeba si mrkev a brambory nastrouhat najemno a cibuli s kadeřávkem nakrájet na kostičky.
- Po nakrájení si v hrnci osmahneme cibuli, poté přidáme mrkev. Až oboje zezlátne, zalejeme 0,5 l zeleninového vývaru.
- Do takto připraveného základu přidáme brambory, najemno nakrájený česnek a kadeřávek.
- Podle chuti osolíme a opepříme, brambory zahuštěnou polévku rozředíme vodou, a ještě vaříme.
- Nakonec celou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Podáváme s na másle opečenými kostičkami housky.