Kančí žebírka na česneku

/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    maso 1kg žebírka kančí
    česnek 1palička
    víno 200ml červené
    smetana 250ml zakysaná
    mouka hladká
Pokyny
  1. Česnek nejprve rozebereme na stroužky.
  2. Oloupeme je a rozetřeme se solí.
  3. Česnekovou pastu vetřeme do omytých a osušených žebírek.
  4. Troubu předehřejeme na 210 °C.
  5. Žebírka vložíme do pekáčku, mírně podlijeme vínem, a za občasného přelévání šťávou je upečeme dozlatova.
  6. Přeložíme je na nahřátou mísu a do výpeku v pekáči přidáme zakysanou smetanu zahuštěnou trochou mouky.
  7. Promícháme, přilijeme zbylé víno a necháme chvilku provařit.
  8. Žebírka naporcujeme a jednotlivé porce doplníme omáčkou.
  9. Podáváme s bramborovými knedlíky nebo šťouchanými bramborami a čerstvým zelným salátem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*