Kao Niew Mamuang

Pod thajským názvem Kao Niew Mamuang se skrývá nám už více známé Mango sticky rice neboli lepkavá rýže s mangem a kokosovým mlékem. Tuto pochoutku si můžete připravit i doma. Pusťme se do toho.
Pod thajským názvem Kao Niew Mamuang se skrývá nám už více známé Mango sticky rice neboli lepkavá rýže s mangem a kokosovým mlékem. Tuto pochoutku si můžete připravit i doma. Pusťme se do toho.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Lepkavá rýže s mangem
    mléko 300ml kokosové
    rýže 180g lepkavá
    cukr 3lžíce nejlépe palmového
    mango 2ks žluté
    sůl 1/2lžičky
Kokosový krém
    mléko 150ml kokosové
    sůl 1/4lžička
    cukr 1lžíce nejlépe palmového
    mouka 1/2lžičky rýžová
Pokyny
  1. Rýži nejdříve řádně propereme ve studené vodě a poté uvaříme v rýžovaru, nebo hrnci.
  2. Mezitím do rendlíku nalijeme kokosové mléko, přidáme cukr a sůl a vyrobíme sladko-slaný sirup. Ten smícháme s hotovou rýží a směs necháme pár minut odpočívat pod pokličkou.
  3. Půl lžičky rýžové mouky smícháme s trochou kokosového mléka.
  4. Zbytek kokosového mléka se solí a cukrem přivedeme k varu.
  5. Do teplé směsi přilijeme mouku s mlékem, kterou jsme si stranou vyrobili. Směs tím krásně zahustíme.
  6. Mango oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a naaranžujeme na talíř.
  7. Přidáme lepivou rýži a vše zalijeme směsí z kokosového mléka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*