Sváteční stůl s novým pohledem a chutěmi tradičního kapra! Typickým hlavním chodem na vánoční tabuli jsou řízky z kapra, ne každému ale toto vánoční jídlo chutná. Zkuste si připravit kapra obaleného v chutné strouhance s osvěžující chutí citronu a bylinek podle receptu od Jakvkuchyni.cz.
|
Sváteční stůl s novým pohledem a chutěmi tradičního kapra! Typickým hlavním chodem na vánoční tabuli jsou řízky z kapra, ne každému ale toto vánoční jídlo chutná. Zkuste si připravit kapra obaleného v chutné strouhance s osvěžující chutí citronu a bylinek podle receptu od Jakvkuchyni.cz.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
Na obalení
vejce
2ks
citrónová kůra
1ks
petrželka
1hrst
nasekaná
|
Pokyny
- Kapra osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
- Aby měl ještě jemnější chuť, můžeme ho předtím nechat přes noc odležet namočeného v mléce.
- Připravíme si klasický trojobal - hladkou mouku, rozšlehané vejce a strouhanku, do které přimícháme citronovou kůru a nasekanou petrželku.
- Rybu obalíme nejdříve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
- V hlubším hrnci rozehřejeme větší množství oleje, aby byl kapr zcela ponořený v oleji a smažíme ho z obou stran dozlatova.
- Pokud máme větší kusy ryby, je nejlepší dát osmažené kusy kapra dopéct ještě do trouby na cca 160 °C asi na 5 minut.
- Před podáváním ještě pokapeme citronem.
Kartony od vajec patří do modrého kontejneru na papír. Skořápky od vajec mají své místo v kompostu, nejlépe nadrcené, aby se lépe rozložily.