Marinované a smažené kousky kapra jsou možná ještě lepší než tradiční hranolky z brambor. Je to výborná finta, jak zdravé kapří maso naservírovat i těm, kdo je běžně nemají příliš v lásce.
|
Marinované a smažené kousky kapra jsou možná ještě lepší než tradiční hranolky z brambor. Je to výborná finta, jak zdravé kapří maso naservírovat i těm, kdo je běžně nemají příliš v lásce.
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
Na marinádu
kmín
1šálek
zázvor
1šálek
mletý
sójová omáčka
1lžíce
česnek
3stroužky
Na obalení
hladká mouka
50g
škrobová moučka
30g
paprika
½šálku
sladká
|
Pokyny
- Filet vykostíme a nakrájíme na kousky jako tenké hranolky.
- Česnek prolisujeme, přidáme k němu koření i sójovou omáčku (množství upravíme podle chuti).
- Do této marinády naložíme hranolky kapřího masa a necháme je aspoň 30 minut odležet.
- Pak je obalíme ve směsi připravené z hladké mouky, papriky a škrobové moučky.
- Smažíme v rozpáleném oleji a necháme okapat na papírové utěrce.
Hranolky jsou skvělé se zeleninovým salátem a studenou křenovou omáčkou.