Kapusta se slaninou a česnekem

Růžičková kapusta je výborná jako hlavní chod i jako příloha. My si z ní připravíme chuťovku, kterou můžeme podávat s masem, bramborem nebo jen tak samotnou. Jdeme na to. 
Růžičková kapusta je výborná jako hlavní chod i jako příloha. My si z ní připravíme chuťovku, kterou můžeme podávat s masem, bramborem nebo jen tak samotnou. Jdeme na to. 
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    česnek 3stroužky
    olej nebo sádlo
    rozmarýn petrželku, tymián a další bylinky dle chuti  
Pokyny
  1. Kapustičky důkladně očistíme a omyjeme.
  2. Vložíme je do vroucí vody a povaříme přibližně 3 minuty.
  3. Poté kapustičky rychle ochladíme v ledové vodě a necháme okapat.
  4. Stroužky česneku si mezitím nakrájíme nadrobno.
  5. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky.
  6. Veškeré ingredience dáme do pánve, přidáme sůl, pepř, bylinky a opečeme dozlatova.
  7. Tip Jakvkuchyni.cz: Pokud preferujeme vegetariánskou verzi, můžeme namísto anglické slaniny použít uzené tofu.

Při vaření ze zeleniny určitě vyprodukujeme biologicky rozložitelný odpad, ať už se jedná o uschlé části rostlin, odřezky apod. Bioodpad tvoří průměrně čtvrtinu objemu našich popelnic se směsným odpadem. Takový odpad většinou putuje na skládku bez možnosti dalšího využití a to je velká škoda!  Vytříděný bioodpad můžeme použít ke krmení zvířat, využít k výrobě kompostu, nebo energií, které pak můžeme využít třeba k výrobě tepla.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*