Nic nezahřeje v chladném počasí lépe, než teplá a hustá polévka. Krémová polévka, kterou jsme pro vás dnes připravili, je připravená z růžičkové kapusty s kořením, které zahřeje váš organismus. Místo krutonů z pečiva se podává s opečenou cizrnou. Jak na tuhle dobrotu?
|
Nic nezahřeje v chladném počasí lépe, než teplá a hustá polévka. Krémová polévka, kterou jsme pro vás dnes připravili, je připravená z růžičkové kapusty s kořením, které zahřeje váš organismus. Místo krutonů z pečiva se podává s opečenou cizrnou. Jak na tuhle dobrotu?
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
15 minut
|
Chod
|
Pokyny
Polévka
- Růžičkovou kapustu omyjeme, odkrojíme konce, obereme vrchní listy a překrojíme na poloviny.
- Kapustičky vaříme v zeleninovém vývaru, dokud nezměknou.
- Uvařené kapustičky poté rozmixujeme i spolu s vývarem pomocí tyčového mixeru (nebo v blenderu na hustou polévku).
- Přelijeme do kastrůlku a dochutíme kořením (zázvorem, kurkumou, římským kmínem) a necháme ještě probublávat na mírném plameni, aby se chutě všech koření propojily.
Cizrna
- Z cizrny scedíme tekutinu a osušíme ji pomocí papírového ubrousku.
- Následně cizrnu smícháme v misce s olivovým olejem a kořením garam masala.
- Na plech si nachystáme pečicí papír a cizrnu na něj rozložíme.
- Pečeme v troubě předehřáté na 150°C zhruba 20 min.
- Opečenou cizrnu podáváme k polévce.