Kapustová polévka

Nic nezahřeje v chladném počasí lépe, než teplá a hustá polévka. Krémová polévka, kterou jsme pro vás dnes připravili, je připravená z růžičkové kapusty s kořením, které zahřeje váš organismus. Místo krutonů z pečiva se podává s opečenou cizrnou. Jak na tuhle dobrotu?
Nic nezahřeje v chladném počasí lépe, než teplá a hustá polévka. Krémová polévka, kterou jsme pro vás dnes připravili, je připravená z růžičkové kapusty s kořením, které zahřeje váš organismus. Místo krutonů z pečiva se podává s opečenou cizrnou. Jak na tuhle dobrotu?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    vývar 1,5litr zeleninový
    kapusta 500g růžičková, čerstvá nebo mražená
    cizrna 200g
    koření 2lžíce garam masala
    olej 1lžíce olivový
    kmín 1lžička římský
    zázvor 1lžička mletý
    kurkuma 1/2lžičky
Pokyny
Polévka
  1. Růžičkovou kapustu omyjeme, odkrojíme konce, obereme vrchní listy a překrojíme na poloviny.
  2. Kapustičky vaříme v zeleninovém vývaru, dokud nezměknou.
  3. Uvařené kapustičky poté rozmixujeme i spolu s vývarem pomocí tyčového mixeru (nebo v blenderu na hustou polévku).
  4. Přelijeme do kastrůlku a dochutíme kořením (zázvorem, kurkumou, římským kmínem) a necháme ještě probublávat na mírném plameni, aby se chutě všech koření propojily.
Cizrna
  1. Z cizrny scedíme tekutinu a osušíme ji pomocí papírového ubrousku.
  2. Následně cizrnu smícháme v misce s olivovým olejem a kořením garam masala.
  3. Na plech si nachystáme pečicí papír a cizrnu na něj rozložíme.
  4. Pečeme v troubě předehřáté na 150°C zhruba 20 min.
  5. Opečenou cizrnu podáváme k polévce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*