Kapustové listy se díky své velikosti skvěle hodí k plnění různými druhy směsí. Vyzkoušejte si připravit recept, ve kterém můžeme zužitkovat maso z vývaru, či zbylé maso z předešlého dne. Připravte si plněné kapustové závitky masovou směsí na víně podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Metapopisek:
Kapustové závitky s vařeným nebo pečeným masem na víně - připravte si toto skvělé a rychlé jídlo podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Kapustové listy se díky své velikosti skvěle hodí k plnění různými druhy směsí. Vyzkoušejte si připravit recept, ve kterém můžeme zužitkovat maso z vývaru, či zbylé maso z předešlého dne. Připravte si plněné kapustové závitky masovou směsí na víně podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Metapopisek:
Kapustové závitky s vařeným nebo pečeným masem na víně - připravte si toto skvělé a rychlé jídlo podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
4 závitky
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- V dostatečném množství vroucí osolené vody blanšírujeme kapustové listy (cca 3 minuty).
- Poté naplocho seřízneme žebro listu po povrchu, abychom nemuseli list půlit. Pokud je list i přesto neforemný, opatrně ho přejedeme válečkem.
- Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku.
- Přidáme drobně nakrájené maso a orestujeme.
- Orestované maso necháme trošku zchladnout, spojíme žloutkem a dochutíme.
- Nádivku poklademe na kapustové listy, které zabalíme.
- Do pekáčku vyloženého plátky slaniny vložíme plněné kapustové listy a podlijeme vínem.
- Pečeme pod pokličkou asi 20 minut.
Zbytky zeleniny a skořápky vajíček patří nejlépe na kompost, sběrné nádoby či kontejneru na bioodpad nebo na sběrný dvůr. Pozor do bioodpadu nepatří zbytky masa a kostí - více v článku Kompostér - jaký bioodpad třídit do kompostu a do bioodpadu?