S recepty z mletého masa lze v kuchyni přímo kouzlit. K nejklasičtějším pokrmům, které z něj připravujeme, patří zcela jistě karbanátky. Na jejich přípravu můžete použít maso vepřové, hovězí či krůtí a jejich varianty můžete různě obměňovat. Pokud k nim přidáme například čerstvý rozmarýn, pozvedneme jejich chuť na úplně jinou úroveň.
|
S recepty z mletého masa lze v kuchyni přímo kouzlit. K nejklasičtějším pokrmům, které z něj připravujeme, patří zcela jistě karbanátky. Na jejich přípravu můžete použít maso vepřové, hovězí či krůtí a jejich varianty můžete různě obměňovat. Pokud k nim přidáme například čerstvý rozmarýn, pozvedneme jejich chuť na úplně jinou úroveň.
|
Porce
15 karbanátků
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Cibuli a česnek nakrájíme najemno a na pánvi necháme na mírném plameni zesklovatět na 2 lžících rozehřátého oleje .
- Ve větší míse smícháme maso a orestovanou cibuli s česnekem, bylinkami, kmínem, špenátem.
- Přidáme vejce, dochutíme solí a pepřem a vše důkladně promícháme.
- Ze směsi tvarujeme placičky střední velikosti.
- Uložíme je na tác a necháme chvilku odpočinout v lednici.
- Karbanátky smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova (celkem cca 8 minut).
Hotové karbanátky zkuste podávat se zeleninovým pyré nebo se salátem z quinoi a kadeřavé kapusty.