Karbanátky z mletého masa s rozmarýnem

S recepty z mletého masa lze v kuchyni přímo kouzlit. K nejklasičtějším pokrmům, které z něj připravujeme, patří zcela jistě karbanátky. Na jejich přípravu můžete použít maso vepřové, hovězí či krůtí a jejich varianty můžete různě obměňovat. Pokud k nim přidáme například čerstvý rozmarýn, pozvedneme jejich chuť na úplně jinou úroveň.
S recepty z mletého masa lze v kuchyni přímo kouzlit. K nejklasičtějším pokrmům, které z něj připravujeme, patří zcela jistě karbanátky. Na jejich přípravu můžete použít maso vepřové, hovězí či krůtí a jejich varianty můžete různě obměňovat. Pokud k nim přidáme například čerstvý rozmarýn, pozvedneme jejich chuť na úplně jinou úroveň.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
15 karbanátků
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    krůtí maso 1kg mleté
    vejce 3ks
    olej 2lžíce
    česnek 2stroužky
    cibule 1ks střední, červená
    špenát 1hrst baby, na jemno nasekaný
    rozmarýn 1lžíce čerstvý
    kmín 1lžička římský
    oregano 1lžička
    řepkový olej na smažení
Pokyny
  1. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a na pánvi necháme na mírném plameni zesklovatět na 2 lžících rozehřátého oleje .
  2. Ve větší míse smícháme maso a orestovanou cibuli s česnekem, bylinkami, kmínem, špenátem.
  3. Přidáme vejce, dochutíme solí a pepřem a vše důkladně promícháme.
  4. Ze směsi tvarujeme placičky střední velikosti.
  5. Uložíme je na tác a necháme chvilku odpočinout v lednici.
  6. Karbanátky smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova (celkem cca 8 minut).
Hotové karbanátky zkuste podávat se zeleninovým pyré nebo se salátem z quinoi a kadeřavé kapusty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*