Láká vás vyzkoušet si pravou indickou nebo thajskou kuchyni? Pak se určitě neobejdete bez kari pasty. Připravuje se z různých druhů koření a dodá pikantní chuť zelenině, drůbežímu masu i rybám. V lednici vám vydrží ve vzduchotěsné sklenici týden, zmrazená i několik měsíců.
|
Láká vás vyzkoušet si pravou indickou nebo thajskou kuchyni? Pak se určitě neobejdete bez kari pasty. Připravuje se z různých druhů koření a dodá pikantní chuť zelenině, drůbežímu masu i rybám. V lednici vám vydrží ve vzduchotěsné sklenici týden, zmrazená i několik měsíců.
|
Porce
150 g pasty
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Papričky vložte do misky a zalijte je šťávou z limetky. Nechte asi 30 minut louhovat.
- Mezitím oloupejte cibule, česnek a zázvor a vše nadrobno nakrájejte.
- Kousky skořice a pepř dejte do hmoždíře a roztlučte nadrobno. Pak je spolu s ostatním kořením nasypte na pánev a zlehka nasucho opražte, aby se rozvinula vůně koření.
- Připravte si mixér a postupně do něj vložte naložené papričky i s limetkovou šťávou, cibuli, česnek a zázvor, opražené koření. Přidejte otrhané a opláchnuté lístečky tymiánu. Vše rozmixujte na hladkou pastu.