Kaštanová nádivka nejen pro krůtu

Čas přípravy kaštanů nastává v našich končinách na podzim a v zimě. Můžete si je vyzkoušet pečené v troubě nebo nechte jejich nasládlou chutí ozvláštnit krůtí maso jako nádivku. Chutná výborně i jako samostatná příloha.
Čas přípravy kaštanů nastává v našich končinách na podzim a v zimě. Můžete si je vyzkoušet pečené v troubě nebo nechte jejich nasládlou chutí ozvláštnit krůtí maso jako nádivku. Chutná výborně i jako samostatná příloha.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
Pro 1 krůtu
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    máslo 12dkg
    vejce 7ks
    pečivo 13dkg houska
    kaštany 12dkg
    mléko 1/6l
    mandle 1ks hořké
    strouhanka 10dkg
Pokyny
  1. Kaštany oloupeme, spaříme a uvaříme v mléce.
  2. Poté je prolisujeme nebo nastrouháme.
  3. Poté si připravíme housky tak, že je rozkrájíme, navlhčíme mlékem, přebytečné mléko odlijeme, pak je také prolisujeme (ale stačí jen pořádně rozmačkat). V míse si umícháme máslo se solí, přidáme žloutky, vejce, hořkou mandli (může být kapka aroma), muškátový květ, cukr předpřipravené kaštany, nakonec vmícháme pečlivě vyšlehaný sníh, popř. můžeme případně ještě zahustit strouhankou.
  4. Pokud máme krůtu, můžeme naplnit vole, nebo pečeme zvlášť (osvědčilo se i péct nádivku v pekárně a podávat jako přílohu).
  5. Případně se dá také péct vedle krůty zabalené do pečicího papíru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*