Kávové tiramisu

Dnes se s vámi podělíme o skvělý a svěží recept na jeden božský dezert. Popadněte lžičky do ruky, ponořte je do lahodného dezertu a nechte se unést do kouzelných zákoutí Itálie. Až ho ochutnáte, ucítíte, jak se nadýchané mascarpone a piškoty vonící po kávě a amarettu rozplývají na jazyku. Ano, takhle chutná tiramisu!
Dnes se s vámi podělíme o skvělý a svěží recept na jeden božský dezert. Popadněte lžičky do ruky, ponořte je do lahodného dezertu a nechte se unést do kouzelných zákoutí Itálie. Až ho ochutnáte, ucítíte, jak se nadýchané mascarpone a piškoty vonící po kávě a amarettu rozplývají na jazyku. Ano, takhle chutná tiramisu!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
Forma na pečení 20 cm
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    sýr 500g Mascarpone
    piškoty 250g
    cukr 7lžic moučka
    vejce 4ks oddělíme žloutky a bílky
    kakao 2lžíce holandské
    káva 1ks espresso, vychlazené
    likér 1/2dl amareto
Pokyny
  1. Připravíme si espresso a smícháme ho s amarettem nebo jiným kávovým likérem.
  2. Žloutky vyšleháme s cukrem.
  3. Samostatně vyšleháme mascarpone.
  4. Bílky vyšleháme do sněhu.
  5. Ke žloutkům přimícháme mascarpone a poté bílky.
  6. Nachystáme si formu (cca 20 x 20 cm) a na její dno začneme ukládat piškoty, které namáčíme v kávě.
  7. Na vrstvu piškotů naneseme vrstvu krému.
  8. Postup opakujeme – navrstvíme piškoty a znovu krém.
  9. Povrch uhladíme.
  10. Tiramisu necháme ztuhnout v ledničce (nejlépe přes noc).
  11. Před podáváním posypeme kakaem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*