Dnes se s vámi podělíme o skvělý a svěží recept na jeden božský dezert. Popadněte lžičky do ruky, ponořte je do lahodného dezertu a nechte se unést do kouzelných zákoutí Itálie. Až ho ochutnáte, ucítíte, jak se nadýchané mascarpone a piškoty vonící po kávě a amarettu rozplývají na jazyku. Ano, takhle chutná tiramisu!
|
Dnes se s vámi podělíme o skvělý a svěží recept na jeden božský dezert. Popadněte lžičky do ruky, ponořte je do lahodného dezertu a nechte se unést do kouzelných zákoutí Itálie. Až ho ochutnáte, ucítíte, jak se nadýchané mascarpone a piškoty vonící po kávě a amarettu rozplývají na jazyku. Ano, takhle chutná tiramisu!
|
Porce
Forma na pečení 20 cm
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Připravíme si espresso a smícháme ho s amarettem nebo jiným kávovým likérem.
- Žloutky vyšleháme s cukrem.
- Samostatně vyšleháme mascarpone.
- Bílky vyšleháme do sněhu.
- Ke žloutkům přimícháme mascarpone a poté bílky.
- Nachystáme si formu (cca 20 x 20 cm) a na její dno začneme ukládat piškoty, které namáčíme v kávě.
- Na vrstvu piškotů naneseme vrstvu krému.
- Postup opakujeme – navrstvíme piškoty a znovu krém.
- Povrch uhladíme.
- Tiramisu necháme ztuhnout v ledničce (nejlépe přes noc).
- Před podáváním posypeme kakaem.