Španělé kdoule prodávají hlavně v řeznictví a rádi ji kombinují třeba se sýry. Ale i když zůstanete doma a rozhodnete se překvapit rodinu něčím výjimečným, kdoule je sázka na jistotu. Můžete ji připravovat jako delikatesu s masem, nebo z ní udělat dětem sladkou večeři.
|
Španělé kdoule prodávají hlavně v řeznictví a rádi ji kombinují třeba se sýry. Ale i když zůstanete doma a rozhodnete se překvapit rodinu něčím výjimečným, kdoule je sázka na jistotu. Můžete ji připravovat jako delikatesu s masem, nebo z ní udělat dětem sladkou večeři.
|
Porce
10 plátků
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Kdoule nemusíte loupat.
- Pouze je omyjte a rozkrájejte na čtvrtky.
- Pak je vložte do kastrolu, podlijte vodou a rozduste do měkka.
- Připravte si druhý širší kastrol a ještě horkou kdoulovou hmotu do něj propasírujte přes husté síto.
- Přisypte cukr, nastrouhané nebo nadrobno rozdrcené ořechy a ovesné vločky a směs znovu přiveďte k varu.
- Na závěr přilijte citronovou šťávu, a pokud máte chemicky neošetřený citron, přidejte i trochu nastrouhané citronové kůry.
- Ve chvíli, kdy hmota tvoří na talíři kapky, které se neroztékají a tuhnou, je vhodná doba ji nalít do formy na biskupský chlebíček, kterou jste předtím vypláchli studenou vodou.
- Když hmota zcela ztuhne, můžete ji vyklopit a podle libosti krájet na plátky.