Vynikající a vláčná kefírová buchta zachutná snad každému. Díky kefíru je velmi nadýchaná a lehká. Je jednoduchá na přípravu a upéct ji zvládne levou zadní kdekdo. Kefírovou buchtu můžeme podávat přelitou čokoládovou polevou, nebo poprášenou moučkovým cukrem.
|
Vynikající a vláčná kefírová buchta zachutná snad každému. Díky kefíru je velmi nadýchaná a lehká. Je jednoduchá na přípravu a upéct ji zvládne levou zadní kdekdo. Kefírovou buchtu můžeme podávat přelitou čokoládovou polevou, nebo poprášenou moučkovým cukrem.
|
Porce
1 pečicí plech
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Do mísy prosejeme oba druhy mouky, přidáme cukr, kakao, prášky do pečiva a sůl a dobře promícháme, aby se hrudky kakaa rozdrobily.
- Přimícháme vejce, kefír a olej a vše dobře promícháme.
- Troubu předehřejeme na 170°C.
- Plech vymažeme máslem a vysypeme moukou.
- Těsto nalijeme na plech a pečeme cca 30 – 40 minut.
- Po upečení necháme buchtu vychladnout.
- Moučník můžeme podávat přelitý čokoládou, nebo jen tak poprášený moučkovým cukrem.