Kimchi

Kimchi, zelný kořeněný salát, je korejská národní pochoutka. Má nízký obsah kalorií, hodně vlákniny, živin a vitaminů, esenciálních aminokyselin, minerálních látek a antioxidantů. Působí jako silné probiotikum a posiluje zažívání i imunitní systém. Zkrátka, tato pochoutka nesmí v naší kuchyni chybět. Jak si ji připravíme doma?
Kimchi, zelný kořeněný salát, je korejská národní pochoutka. Má nízký obsah kalorií, hodně vlákniny, živin a vitaminů, esenciálních aminokyselin, minerálních látek a antioxidantů. Působí jako silné probiotikum a posiluje zažívání i imunitní systém. Zkrátka, tato pochoutka nesmí v naší kuchyni chybět. Jak si ji připravíme doma?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
6 porcí
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 min
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Zelí
    zelí 1hlávka pekingské
    jarní cibulka 1svazek
    cibule 1ks
    mrkev 1 ks
    sůl 5lžic může být i 6 dle chuti
Pasta
    česnek 4stroužky
    rybí omáčka 2lžíce
    chilli džem 2lžíce drcené
    mořská sůl 1 lžíce
    med 1lžíce
    zázvor 1lžička čerstvý strouhaný
Pokyny
  1. Hlávku zelí nakrájíme dle našeho návodu na širší nudličky.
  2. Nakrájené zelí pořádně prosolíme a necháme přes noc odpočívat.
  3. Následně propláchneme prosolené zelí ve vodě, aby zůstalo slané tak akorát. Jak to poznáme? Během přípravy ochutnávejme.
  4. Ostatní zeleninu nakrájíme na kousky o velikosti sousta a přidáme je k zelí.
  5. Na pastu smícháme všechny ingredience a pořádně promícháme se zelím a zeleninou.
  6. Směs napěchujeme do sklenice a necháme alespoň jeden den, můžeme i déle, fermentovat.
  7. Opět během fermentace ochutnáváme a ve chvíli, kdy jsme s výsledkem spokojeni, uložíme kimchi do lednice.
  8. Chlad fermentaci zastaví a kimchi nám vydrží v lednici i několik týdnů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*