Na dovolené ve Španělsku se určitě setkáte se studenou zeleninovou polévkou, gazpacho (čti gazpáčo). V původním receptu rajčata sice nebyla, ta se do Španělska dostala později, dnes jsou jejím základem.
|
Na dovolené ve Španělsku se určitě setkáte se studenou zeleninovou polévkou, gazpacho (čti gazpáčo). V původním receptu rajčata sice nebyla, ta se do Španělska dostala později, dnes jsou jejím základem.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
|
Pokyny
- Spařená rajčata oloupeme, okurku a papriku nakrájíme a vše rozmixujeme.
- Osolíme, opepříme, přidáme bylinky a znovu rozmixujeme.
- Přidáme vodu, pokud je polévka příliš hustá, nebo bílý chléb pro zahuštění. Vychladíme v lednici hodinu i déle, pokud chcete, aby se chutě dobře rozležely.
- Pokud chcete z polévky mít hlavní jídlo, přidejte třeba vajíčko natvrdo, šunku nebo jiný zdroj proteinu.
Polévka vás lépe osvěží, když do ní přidáte pálivé papričky nebo chilli.