Uzené maso se zelím je neodolatelné spojení tradičního a chutného českého jídla. Když ho navíc doplníme domácími špekovými knedlíky, máme na stole jeden z tradičních českých receptů. Jak na to poradí Jakvkuchyni.cz!
|
Uzené maso se zelím je neodolatelné spojení tradičního a chutného českého jídla. Když ho navíc doplníme domácími špekovými knedlíky, máme na stole jeden z tradičních českých receptů. Jak na to poradí Jakvkuchyni.cz!
|
Porce
8 velkých knedlíků
|
Doba přípravy
35 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Rohlíky nakrájíme na kostičky a dáme je na několik minut opéct nansucho do trouby.
- V hlubší pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm dozlatova nakrájenou cibuli a případně také maso.
- Opečené rohlíky přendáme do větší mísy a přidáme opečenou cibuli spolu s masem.
- Vejce rozšleháme v mléce a také přilijeme do mísy.
- Dále přidáme povolené máslo, mouku, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme a dáme asi na 30 minut odpočinout do lednice.
- Poté tvarujeme ze směsi knedlíky, které vaříme v osolené vodě asi 15 minut. Než se uvaří knedlíky, nachystáme zelí.
- V hrnci rozpálíme olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli a po chvíli přisypeme také kmín, poté přidáme kysané zelí včetně nálevu a nakonec také cukr.
- Zelí trochu podlijeme vodou a cca 10 minut dusíme.
- Nakonec ho zahustíme moukou a ještě krátce podusíme a dochutíme dle chuti.
- Zelí podáváme spolu s knedlíky a osmaženou cibulí.
Papírové krabice od mléka nazýváme nápojovými kartony. Správně je třídíme do oranžového kontejneru, ale můžeme se setkat také s tzv. vícekomoditním sběrem, kdy se třídí do jedné nádoby společně s jiným druhem odpadu. Před vytříděním je důležité obaly vždy vyprázdnit, plastová víčka při jejich třídění nevadí!