Tyto koblížky si zamilujete! Jejich příprava je překvapivě jednoduchá, jsou hotové ani ne za půl hodinky a skvěle chutnají. Když je pak obalíte v moučkovém cukru, budou se dít věci! A ta omáčka... Uvidíte, že se všichni budou olizovat až za ušima a koblížky vám zmizí z talíře raz dva. Tento recept stojí určitě za vyzkoušení.
|
Tyto koblížky si zamilujete! Jejich příprava je překvapivě jednoduchá, jsou hotové ani ne za půl hodinky a skvěle chutnají. Když je pak obalíte v moučkovém cukru, budou se dít věci! A ta omáčka... Uvidíte, že se všichni budou olizovat až za ušima a koblížky vám zmizí z talíře raz dva. Tento recept stojí určitě za vyzkoušení.
|
Porce
6 koblížků
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
ricotta
250g
nebo měkký plnotučný tvaroh
špaldová mouka
250g
vejce
4ks
soda
1,5lžíce
olej
na smažení
moučkový cukr
na obalení
|
Pokyny
- Mouku smíchejte se sodou.
- Do mísy přidejte ostatní suroviny.
- Vypracujte těsto. Pokud je hustší, přidejte 1 nebo 2 lžičky studené vody. Počítejte s tím, že se těsto bude trošku lepit.
- Připravte si pánev a nalijte do ní olej.
- Pomocí dvou lžiček vytvarujte z těsta malé nočky a pokládejte je do rozpálené pánve. Smažte je na střední stupeň.
- Koblížky postupně otáčejte, aby se osmažily z každé strany.
- Horké koblížky dejte na chvilku na papírovou utěrku, aby vsákla přebytečný tuk, a poté ještě horké ihned obalte v moučkovém cukru.
- Nakonec koblížky přelijte ovocnou omáčkou, kterou si připravíte z rebarbory a jahod.
Omáčka
- Rebarboru zbavte tvrdé slupky a nakrájejte ji na kousky.
- Do kastrolku dejte rebarboru, jahody, přidejte cukr a zalijte vodou (množství zvolte podle potřeby – pokud používáte zmrazené jahody, dejte vody méně anebo vůbec žádnou).
- Jakmile se ovoce rozvaří, nechte ještě chvilku vařit, aby se tekutina zredukovala.
Recept připravila blogerka moncafeblog.blogspot.cz