Kokosoví šneci

Klasické skořicové šneky známe všichni. K podzimu, podzimním plodům a dezertům z nich skořice prostě patří. Ale napadlo vás někdy připravit šneky s náplní z kokosu? Pokud ne, tak se do toho bez obav pusťte. Šneci dostanou úplně nový rozměr a jejich chuť je neskutečná. Vězte, že pokud ochutnáte, neodoláte a rozhodně sáhnete po dalším kousku.
Klasické skořicové šneky známe všichni. K podzimu, podzimním plodům a dezertům z nich skořice prostě patří. Ale napadlo vás někdy připravit šneky s náplní z kokosu? Pokud ne, tak se do toho bez obav pusťte. Šneci dostanou úplně nový rozměr a jejich chuť je neskutečná. Vězte, že pokud ochutnáte, neodoláte a rozhodně sáhnete po dalším kousku.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
20 šneků
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
Těsto
    mléko 500ml
    máslo 150g
    kvasnice 50g
    sůl 1/2lžičky
Náplň
    máslo 150g změklé
    kokos 50g strouhaný
    vejce 1ks rozšlehané
Pokyny
  1. Nejprve si připravíme kvásek: do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice a necháme vzejít kvásek.
  2. Máslo vyšleháme s cukrem.
  3. Do mísy prosejeme mouku a sůl.
  4. Poté přimícháme postupně kvásek a umícháme hladké těsto.
  5. Z těsta vytvoříme bochánek a přikryjeme ho v míse utěrkou. Necháme kynout, než zdvojnásobí svůj objem (cca 60–90 minut).
  6. Mezitím si připravíme náplň. V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme cukr a kokos. Necháme vystydnout.
  7. Jakmile je těsto vykynuté, rozdělíme si ho na dvě části.
  8. Z každé vyválíme plát o velikosti 40 x 40 cm a rozetřeme na něj polovinu náplně.
  9. Těsto přeložíme na třetiny jako dopis – střední třetina leží na stole, přes ni přeložíme horní třetinu a na tu přeložíme spodní třetinu.
  10. Ještě trochu rozválíme a nakrájíme na 2 cm silné proužky.
  11. Každý proužek pak stočíme do šneku/spirály.
  12. Položíme je na plech vyložený pečicím papírem.
  13. Necháme ještě 30 minut kynout.
  14. Troubu předehřejeme na 250 °C.
  15. Před vložením do trouby ještě potřeme šneky rozšlehaným vajíčkem.
  16. Pečeme asi 8–10 minut. Jakmile začne povrch zlátnout, vytáhneme z trouby a necháme vychladnout na mřížce.

4 komentáře k článku “Kokosoví šneci”

  1. Recept sa mi páči, zajtra by som ho chcela vyskúšať. Čo mi je ale dosť divné, je dosť veľké množstvo múky na 20 šnekov. Je to naozaj správne množstvo ? (buď šnekov alebo múky 🙂 )

    1. Dobrý den Heleno, množství mouky je skutečně na 20 šneků. Záleží také na velikosti 🙂 Přejeme pěkný den

  2. Dobrý den, právě ho dělám a povšimla jsem si že není psáno vejce do těsta. Je to správně nebo ho někdo zapomněl napsat

    1. Dobrý den Květo,
      vajíčka v tomto těstě opravdu nemají být. Nemusíte se obávat, těsto se pěkně spojí a nakyne. Hezký den a příjemné prožití svátků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*