S příchodem letních měsíců trávíme spoustu času venku. A k těm nejlepším chvílím patří také grilování – je to skvělá příležitost pro setkání s rodinou a přáteli. Pokud ho i vy milujete a máte nějakou grilovačku naplánovanou, zkuste pro chlapy připravit vepřové kotlety na černém pivě.
|
S příchodem letních měsíců trávíme spoustu času venku. A k těm nejlepším chvílím patří také grilování – je to skvělá příležitost pro setkání s rodinou a přáteli. Pokud ho i vy milujete a máte nějakou grilovačku naplánovanou, zkuste pro chlapy připravit vepřové kotlety na černém pivě.
|
Porce
6 osob
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
Marináda
vepřové maso
6ks
vepřové kotlety
citrónová šťáva
3lžíce
olivový olej
3lžíce
pivo
3lžíce
černé
omáčka
3lžíce
worcestrová
sůl
1lžíce
mořská
pepř
1špetka
Grilovací omáčka
kečup
250ml
sirup
4lžíce
javorový
omáčka
3lžíce
worcestrová
pivo
3lžíce
černé
olivový olej
1lžíce
cibule
1ks
nakrájená na drobno
citrónová šťáva
1lžíce
vinný ocet
1lžíce
sójová omáčka
1lžíce
hořčice
1lžíce
dijonská
pepř
1lžíce
mletý
česnek
1stroužek
chilli
1špetka
|
Pokyny
- Kotlety dejte do mísy.
- Smíchejte všechny ingredience na marinádu a vlijte na kotlety. Promíchejte tak, aby byly všechny kotlety ponořené.
- Přikryjte fólií a dejte na 24 hodin uležet a marinovat do lednice.
- 30 minut před grilováním vyndejte z ledničky.
- Na grilovací omáčku rozehřejte olej ve větší pánvi.
- Přidejte cibuli a česnek a míchejte, dokud nezezlátnou.
- Následně přidejte chilli, kečup, pivo, citronovou šťávu, worcestrovou omáčku, ocet, javorový sirup, sójovou omáčku, hořčici a pepř.
- Přiveďte k varu, snižte plamen a občas promíchejte. Nechte 10–15 minut probublávat, dokud se směs trochu nezredukuje.
- Část jí odeberte na potírání a část nechte stranou.
- Rozpalte gril na cca 250 °C a potřete rošt tukem (až poté položte kotlety).
- Maso vyjměte z marinády, potřete z jedné strany grilovací omáčkou a položte na gril na 10–12 minut. Při obracení potřete omáčkou ještě druhou stranu.
- Hotové maso pak namáčejte do odebrané části grilovací omáčky. Ke kotletám můžete podávat pečivo a hodí se skvěle i salát z čerstvé zeleniny.
Recept připravila blogerka Alena Přichystalová
Pokud má lahev od kečupu čiré sklo, patří do bílého kontejneru, barevné do zeleného. Pokud máte ve své obci pouze zelený kontejner, můžete do něj vhazovat i čiré sklo. Ovšem vždy je dobré sledovat nálepky na jednotlivých kontejnerech, kde najdete podrobnější informace o tom, co do kterého kontejneru patří
.
.