Köttbullar

Dnes vám prozradíme recept na nejvýraznější jídlo skandinávských zemí a tím jsou kulaté karbanátky zvané köttbullar.
Dnes vám prozradíme recept na nejvýraznější jídlo skandinávských zemí a tím jsou kulaté karbanátky zvané köttbullar.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    vepřové maso 250g mleté
    hovězí maso 250g mleté
    smetana 1dl
    cibule 1ks
    vejce 1ks
    sůl 1lžíce
    nové koření 1špetka mleté
    zázvor 1špetka mletý
    pepř 1/2lžičky
    máslo nebo olej na smažení
Pokyny
  1. Oloupeme cibuli.
  2. Jednu polovinu nakrájíme na maličké kousky a druhou na větší.
  3. Větší kousky zlehka orestujeme na másle.
  4. S osmaženou cibulí smícháme mleté maso.
  5. Ke směsi přidáme zbytek najemno nakrájené cibule, vejce, smetanu, sůl, zázvor a pepř.
  6. Ze směsi vytvarujeme malé kuličky, které odkládáme do čisté mísy.
  7. Mísu s kuličkami odložíme přibližně na 20 minut do lednice.
  8. Kuličky pečeme na másle, dokud nezískají hnědou barvu.
Masové kuličky výborně chutnají s bramborami nebo bramborovou kaší a podávat je můžeme s tradiční smetanovou omáčkou nebo brusinkami.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*