Dnes vám prozradíme recept na nejvýraznější jídlo skandinávských zemí a tím jsou kulaté karbanátky zvané köttbullar.
|
Dnes vám prozradíme recept na nejvýraznější jídlo skandinávských zemí a tím jsou kulaté karbanátky zvané köttbullar.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
vepřové maso
250g
mleté
hovězí maso
250g
mleté
smetana
1dl
cibule
1ks
vejce
1ks
sůl
1lžíce
nové koření
1špetka
mleté
zázvor
1špetka
mletý
pepř
1/2lžičky
máslo
nebo olej na smažení
|
Pokyny
- Oloupeme cibuli.
- Jednu polovinu nakrájíme na maličké kousky a druhou na větší.
- Větší kousky zlehka orestujeme na másle.
- S osmaženou cibulí smícháme mleté maso.
- Ke směsi přidáme zbytek najemno nakrájené cibule, vejce, smetanu, sůl, zázvor a pepř.
- Ze směsi vytvarujeme malé kuličky, které odkládáme do čisté mísy.
- Mísu s kuličkami odložíme přibližně na 20 minut do lednice.
- Kuličky pečeme na másle, dokud nezískají hnědou barvu.
Masové kuličky výborně chutnají s bramborami nebo bramborovou kaší a podávat je můžeme s tradiční smetanovou omáčkou nebo brusinkami.