Pokud nám doma kousek starého pečiva zůstal, rozhodně ho nevyhazujme. Šéfkuchař Igor Chramec nás naučí, jak z něho uděláme vynikající jablkový koláč.
|
Pokud nám doma kousek starého pečiva zůstal, rozhodně ho nevyhazujme. Šéfkuchař Igor Chramec nás naučí, jak z něho uděláme vynikající jablkový koláč.
|
Porce
Dortová forma 15 cm
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Starý chléb rozmixujeme na drť.
- Přidáme nastrouhanou kůru z pomeranče, citronu, skořici, med a rozpuštěné máslo.
- Důkladně promícháme a napěchujeme do malé dortové formy na pečení.
- Nastrouháme jablka, smícháme je s cukrem, citronovou a pomerančovou šťávou a skořicí a necháme 15 minut odležet.
- Z jablek scedíme přebytečnou šťávu (dáme si ji stranou) a smícháme je se smetanou rozmixovanou s vajíčkem.
- Šťávu z jablek zredukujme na hustý sirup, kterým pak zalijeme upečený koláč.
- Jablečnou směs nalijeme do formy k chlebovému základu.
- Pečeme při teplotě 180 °C přibližně 45 minut.
- Koláč podáváme ještě teplý.
Tento recept je součástí seriálu článků nazvaného "Vaříme beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!