Přinášíme jedinečný recept na přípravu králičího masa, který díky šetrné úpravě masa zachová maximum z jeho skvělých vlastností. Dušené maso může chutnat skvěle a jak jistě víte, je i dietní. Králíkovi na bílém víně odolá jen málokterý gurmán! Jak na to?
|
Přinášíme jedinečný recept na přípravu králičího masa, který díky šetrné úpravě masa zachová maximum z jeho skvělých vlastností. Dušené maso může chutnat skvěle a jak jistě víte, je i dietní. Králíkovi na bílém víně odolá jen málokterý gurmán! Jak na to?
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
40 minut
|
Chod
|
Suroviny
králík
1ks
rajčata
200g
cherry
smetana
150ml
ke šlehání
víno
120ml
bílé
olivový olej
3lžíce
meduňka
3lístky
na ozdobu
pórek
2ks
pepř
1lžíce
jarní cibulka
půl svazku
|
Pokyny
- Aby se z králíka nevytratily veškeré prospěšné látky, doporučujeme vybrat šetrný druh kulinární úpravy - grilování, dušení, sous-vide (pošírování ve vzduchotěsném umělohmotném obalu ve vodní lázni s řízenou teplotou) a vaření
- Králíka pečlivě očistíme a rozdělíme na přibližně 8 stejně velkých kusů.
- Každý z nich opepříme, osolíme a ze všech stran prohřejeme na rozpáleném oleji.
- Nakrájíme jarní cibulku a pórek, přidáme rozpůlená cherry rajčátka a trochu rozmarýnu.
- Vše vmícháme ke králičímu masu, podlijeme vínem a 250 ml vlažné vody.
- Takto připravené vložíme do předem rozpálené trouby a na 200 °C dusíme pod pokličkou přibližně 20 minut.
- Po této době králíka obrátíme, přidáme smetanu a vše promícháme.
- Celou směs necháme v troubě ještě 30 minut, tentokrát již bez poklice.
- Až se králík dopeče, podle chuti ho na závěr opepříme, osolíme a můžeme podávat. Skvěle chutná například s vařenými brambory.
- A nezapomeňme na tři lístky meduňky na okrasu.