Králík na bílém víně

Přinášíme jedinečný recept na přípravu králičího masa, který díky šetrné úpravě masa zachová maximum z jeho skvělých vlastností. Dušené maso může chutnat skvěle a jak jistě víte, je i dietní. Králíkovi na bílém víně odolá jen málokterý gurmán! Jak na to?
Přinášíme jedinečný recept na přípravu králičího masa, který díky šetrné úpravě masa zachová maximum z jeho skvělých vlastností. Dušené maso může chutnat skvěle a jak jistě víte, je i dietní. Králíkovi na bílém víně odolá jen málokterý gurmán! Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    králík 1ks
    rajčata 200g cherry
    smetana 150ml ke šlehání
    víno 120ml bílé
    olivový olej 3lžíce
    meduňka 3lístky na ozdobu
    pórek 2ks
    pepř 1lžíce
    jarní cibulka půl svazku
Pokyny
  1. Aby se z králíka nevytratily veškeré prospěšné látky, doporučujeme vybrat šetrný druh kulinární úpravy - grilování, dušení, sous-vide (pošírování ve vzduchotěsném umělohmotném obalu ve vodní lázni s řízenou teplotou) a vaření
  2. Králíka pečlivě očistíme a rozdělíme na přibližně 8 stejně velkých kusů.
  3. Každý z nich opepříme, osolíme a ze všech stran prohřejeme na rozpáleném oleji.
  4. Nakrájíme jarní cibulku a pórek, přidáme rozpůlená cherry rajčátka a trochu rozmarýnu.
  5. Vše vmícháme ke králičímu masu, podlijeme vínem a 250 ml vlažné vody.
  6. Takto připravené vložíme do předem rozpálené trouby a na 200 °C dusíme pod pokličkou přibližně 20 minut.
  7. Po této době králíka obrátíme, přidáme smetanu a vše promícháme.
  8. Celou směs necháme v troubě ještě 30 minut, tentokrát již bez poklice.
  9. Až se králík dopeče, podle chuti ho na závěr opepříme, osolíme a můžeme podávat. Skvěle chutná například s vařenými brambory.
  10. A nezapomeňme na tři lístky meduňky na okrasu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*