Králík na bílém víně s česnekem a tymiánem

Delikátní chuť a minimum tuku – to jsou důvody, proč zařadit do jídelníčku králičí maso. Stačí přidat trochu tymiánu, česneku a bílého vína a nakonec se přesvědčit, že jste toho uvařili dost. Pak už jen zbývá smířit se s tím, že vám během krátké chvíle zůstane prázdný pekáč. Jak na to?
Delikátní chuť a minimum tuku – to jsou důvody, proč zařadit do jídelníčku králičí maso. Stačí přidat trochu tymiánu, česneku a bílého vína a nakonec se přesvědčit, že jste toho uvařili dost. Pak už jen zbývá smířit se s tím, že vám během krátké chvíle zůstane prázdný pekáč. Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    králík 1ks
    víno 300ml bílé
    česnek 20stroužků
    tymián 6snítků
    hladká mouka 2lžíce
    pepř mletý
Pokyny
  1. Naporcujeme králíka, jednotlivé porce osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
  2. V širokém hrnci rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a maso na něm dohněda opečeme. Poté přidáme šalvěj, česnek, zbylý olej a víno.
  3. Hrnec přiklopíme pokličkou, ztlumíme oheň na minimum a necháme pomalu bublat 2 až 3 hodiny.
  4. Hotové maso poznáme tak, že bude odpadávat od kostí.
  5. Na talíři králíka přelijeme hustou omáčkou, která se nám při vaření vytvořila a podáváme s bagetou nebo bramborovou kaší.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*