Delikátní chuť a minimum tuku – to jsou důvody, proč zařadit do jídelníčku králičí maso.
Stačí přidat trochu tymiánu, česneku a bílého vína a nakonec se přesvědčit, že jste toho uvařili dost. Pak už jen zbývá smířit se s tím, že vám během krátké chvíle zůstane prázdný pekáč. Jak na to?
|
Delikátní chuť a minimum tuku – to jsou důvody, proč zařadit do jídelníčku králičí maso.
Stačí přidat trochu tymiánu, česneku a bílého vína a nakonec se přesvědčit, že jste toho uvařili dost. Pak už jen zbývá smířit se s tím, že vám během krátké chvíle zůstane prázdný pekáč. Jak na to?
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Suroviny
králík
1ks
víno
300ml
bílé
olivový olej
200ml
česnek
20stroužků
tymián
6snítků
hladká mouka
2lžíce
pepř
mletý
|
Pokyny
- Naporcujeme králíka, jednotlivé porce osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
- V širokém hrnci rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a maso na něm dohněda opečeme. Poté přidáme šalvěj, česnek, zbylý olej a víno.
- Hrnec přiklopíme pokličkou, ztlumíme oheň na minimum a necháme pomalu bublat 2 až 3 hodiny.
- Hotové maso poznáme tak, že bude odpadávat od kostí.
- Na talíři králíka přelijeme hustou omáčkou, která se nám při vaření vytvořila a podáváme s bagetou nebo bramborovou kaší.