Česká klasika, se kterou nesáhnete vedle, pokud připravujete tradiční sváteční oběd. Rozhodně se zamilujete do jeho křupavé kůrky a jemné chut.
|
Česká klasika, se kterou nesáhnete vedle, pokud připravujete tradiční sváteční oběd. Rozhodně se zamilujete do jeho křupavé kůrky a jemné chut.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Suroviny
králík
1ks
králičí hřbet
houby
300g
cibule
2ks
máslo
2lžíce
polohrubá mouka
2lžíce
vývar
200ml
víno
4lžíce
bílé
zakysaná smetana
3lžíce
|
Pokyny
- Maso opečeme na másle ze všech stran, přidáme nakrájenou cibuli, houby, zaprášíme polohrubou moukou a promícháme.
- Podlijeme vývarem, bílým vínem, osolíme, opepříme a dusíme asi 25 minut.
- Měkké maso vyjmeme, do šťávy zamícháme zakysanou smetanu, dochutíme citronovou šťávou a chvíli povaříme.
- Vrátíme maso, prohřejeme a posypeme nasekanou petrželkou.