Křehké stonky chřestu s křupavými krutony

Chřestová sezóna je v plném proudu a vy nevíte co uvařit? Tento lehký salát s křupavými krutónky je jednoduchý na přípravu a chutná skvěle!
Chřestová sezóna je v plném proudu a vy nevíte co uvařit? Tento lehký salát s křupavými krutónky je jednoduchý na přípravu a chutná skvěle!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    chřest 10 - 15stonků
    máslo 150g
    koření sůl, pepř
    chléb 4plátky toastový
Pokyny
  1. Chřest uvařte doměkka v osolené vodě (asi 10–12 minut, podle velikosti a síly stonků).
  2. Chléb mezitím nakrájejte na kostičky.
  3. Oddělte 120 g másla; rozpusťte ho na pánvi a nechte pomalu škvařit, až začne pěnit, vonět a zlátnout.
  4. Pak ho osolte a opepřete.
  5. Na zbylém másle dokřupava osmahněte krutony, tedy kostičky chleba.
  6. Chřest podávejte přelitý horkým máslem, posypaný krutony.
  7. Zbylé máslo podávejte zvlášť v misce. Stonky v něm můžete rovnou namáčet.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*