Chřestová sezóna je v plném proudu a vy nevíte co uvařit? Tento lehký salát s křupavými krutónky je jednoduchý na přípravu a chutná skvěle!
|
Chřestová sezóna je v plném proudu a vy nevíte co uvařit? Tento lehký salát s křupavými krutónky je jednoduchý na přípravu a chutná skvěle!
|
Porce
2 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Chřest uvařte doměkka v osolené vodě (asi 10–12 minut, podle velikosti a síly stonků).
- Chléb mezitím nakrájejte na kostičky.
- Oddělte 120 g másla; rozpusťte ho na pánvi a nechte pomalu škvařit, až začne pěnit, vonět a zlátnout.
- Pak ho osolte a opepřete.
- Na zbylém másle dokřupava osmahněte krutony, tedy kostičky chleba.
- Chřest podávejte přelitý horkým máslem, posypaný krutony.
- Zbylé máslo podávejte zvlášť v misce. Stonky v něm můžete rovnou namáčet.