Krémová brokolicová polévka s mrkví a čedarem

Brokolicovou polévku můžeme připravit na mnoho způsobů. Lze ji kombinovat s další zeleninou (květákem, pórkem...), a zjemnit například kokosovým mlékem. Zkuste si připravit brokolicovou polévku s mrkví a čedarem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Brokolicovou polévku můžeme připravit na mnoho způsobů. Lze ji kombinovat s další zeleninou (květákem, pórkem...), a zjemnit například kokosovým mlékem. Zkuste si připravit brokolicovou polévku s mrkví a čedarem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    vývar 1,5l zeleninový nebo kuřecí
    brokolice 300g
    mrkev 150g
    čedar 100g
    mouka 3lžíce hladká
    česnek 2stroužky
    smetana ke šlehání
Pokyny
  1. V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli spolu s česnekem.
  2. Dále přidáme mouku a krátce zasmahneme jíšku.
  3. Do základu polévky přidáme růžičky brokolice a nahrubo nastrouhanou mrkev.
  4. Zamícháme a zalijeme vývarem.
  5. Polévku osolíme a vaříme ji, aby brokolice změkla (doba vaření bude záležet na velikosti růžiček, které do polévky použijeme).
  6. Nakonec polévku dochutíme čerstvě namletým pepřem, špetkou muškátového oříšku (pro děti ho raději vynecháme) a zjemníme ji několika lžícemi smetany.
  7. Na závěr do polévky vmícháme strouhaný čedar, můžeme ji pozvolna vařit pokud chceme, aby se sýr rozpustil.

Obsah kelímku od smetany stačí pořádně vyprázdnit (vylít, můžeme vytřít například použitou papírovou kuchyňskou utěrku) a může putovat do žlutého kontejneru, hliníková víčka vytřídíme nejlépe do sběrných nádob na kovy. Pokud byla smetana v nápojovém kartonu, vytřídíme prázdný a sešlápnutý/zmačkaný obal do sběrné nádoby označené oranžovou samolepkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*