Krémová česnečka s pažitkou a slaninou

Klasickou česnečku, neboli oukrop, většina nejspíš dobře zná. Zkusme si připravit její jemnější variantu s pečeným česnekem, která je navíc zjemněná smetanou! Na dochucení se skvěle hodí čerstvá pažitka a nezapomeňme na dokřupava osmaženou slaninu! Uvařte si tuto krémovou česnečku s pažitkou a slaninou podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Klasickou česnečku, neboli oukrop, většina nejspíš dobře zná. Zkusme si připravit její jemnější variantu s pečeným česnekem, která je navíc zjemněná smetanou! Na dochucení se skvěle hodí čerstvá pažitka a nezapomeňme na dokřupava osmaženou slaninu! Uvařte si tuto krémovou česnečku s pažitkou a slaninou podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    vývar 1,5l kuřecí
    brambor 350g
    slanina 100g
    šlehačka 100ml na zjemnění
    česnek 3palice
    cibule 1,5ks
    máslo 50g
    pažitka čerstvá
Pokyny
  1. Celé palice česneku lehce seřízneme na vršku.
  2. Pokapeme je olivovým olejem, zabalíme do alobalu a dáme přibližně na 40 minut péct do trouby na teplotu 200°C.
  3. Hotový česnek necháme krátce vychladnout.
  4. V hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli.
  5. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, krátce opečeme a zalijeme vývarem.
  6. Přivedeme k varu, poté ztlumíme plamen, přiklopíme a vaříme asi 20 minut, aby brambory změkly.
  7. Nyní do polévky vymačkáme upečený česnek (každý stroužek stlačíme a česnek lehce vyleze ven).
  8. Nakonec polévku rozmixujeme dohladka, přidáme smetanu, dochutíme solí, čerstvě namletým pepřem a nasekanou pažitkou.
  9. Před podáváním polévku posypeme dokřupava orestovanou slaninou.

Co se slupkami od brambor, pokud ještě nejsou naklíčené, vařte beze zbytku - udělejme si z nich další dobrotu! Jak? Pořádně je umyjeme, pokapeme olivovým olejem, okořeníme dle chuti a vložíme na pečicí papíru do trouby. Pečeme při 200 °C asi 10 minut. Více receptů na zero food waste najdete ve videoseriálu Vaříme beze zbytku na Jakvkuchyni.cz!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*