Chřestová sezóna je opět tady. Pokud milujete chřest, ať už zelený, nebo bílý, a chcete si z něj připravit lahodný pokrm, pak musíte vyzkoušet tuto krémovou polévku z bílého chřestu. A i když na její přípravu použijete chřest zelený, bude polévka výraznější, ale o nic méně chutná.
|
Chřestová sezóna je opět tady. Pokud milujete chřest, ať už zelený, nebo bílý, a chcete si z něj připravit lahodný pokrm, pak musíte vyzkoušet tuto krémovou polévku z bílého chřestu. A i když na její přípravu použijete chřest zelený, bude polévka výraznější, ale o nic méně chutná.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Chřest omyjeme, odkrojíme zdřevnatělé kousky a oloupeme pomocí škrabky.
- Nakrájíme na kousky.
- Máslo rozpustíme v hrnci a na kousky nakrájenou šalotku na něm necháme zesklovatět.
- Zalijeme vývarem, přidáme chřest a necháme vařit 5 minut.
- Polévku odstavíme a pomocí ponorného tyčového mixéru rozmixujeme dohladka.
- Smetanu a žloutky prošleháme v misce metličkou, vlijeme do hrnce, promícháme a necháme cca minutu provařit.
- Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátového květu.
- Na ozdobení můžeme přidat uvařené špičky chřestu, nebo orestované kousky bagety či chleba.