Když je venku chladno a zima zalézá za nehty, nic nezahřeje tak jako poctivá horká polévka. Jak říkávaly už naše babičky, polévka je grunt. Pokud chcete obměnit repertoár klasických polévek, zkuste tuto krémovou kukuřičnou. Chuť kukuřice je mírně nasládlá, ale skvěle se doplňuje s mírně pikantními potravinami. Tentokrát jsme přidali chilli papričky, které právě v těchto chladných dnech rozproudí krev.
|
Když je venku chladno a zima zalézá za nehty, nic nezahřeje tak jako poctivá horká polévka. Jak říkávaly už naše babičky, polévka je grunt. Pokud chcete obměnit repertoár klasických polévek, zkuste tuto krémovou kukuřičnou. Chuť kukuřice je mírně nasládlá, ale skvěle se doplňuje s mírně pikantními potravinami. Tentokrát jsme přidali chilli papričky, které právě v těchto chladných dnech rozproudí krev.
|
Porce
4 porce
|
Doba přípravy
20 minut
|
Chod
|
Pokyny
- V kastrůlku rozpustíme máslo, zpěníme cibuli a přidáme kukuřici, kterou osolíme a opepříme.
- Mícháme cca 3 minuty a pak přidáme vývar.
- Vzniklou směs povaříme, rozmixujeme a přidáme smetanu a chilli.
- Polévku před podáváním ještě jednou promixujeme tyčovým mixerem.
- Na ozdobu polévku posypeme chilli vločkami.
Můžeme doplnit petrželkou, nakrájenou jarní cibulkou, osmaženou bagetou.