Krémová polévka s fazolkami a koprem

Jak si vychutnat fazolky na smetaně? Zkuste to v podobě krémové polévky s fazolkami a koprem! Tato polévka je sytá a výživná. Kombinace jemných brambor, zelených fazolek a aromatického kopru vytváří dokonalou chuťovou harmonii. Pokud do polévky před podáváním přidáme pošírované vejce, získáme skvělý a plnohodnotný oběd. Připravte si krémovou polévku s fazolkami a koprem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Jak si vychutnat fazolky na smetaně? Zkuste to v podobě krémové polévky s fazolkami a koprem! Tato polévka je sytá a výživná. Kombinace jemných brambor, zelených fazolek a aromatického kopru vytváří dokonalou chuťovou harmonii. Pokud do polévky před podáváním přidáme pošírované vejce, získáme skvělý a plnohodnotný oběd. Připravte si krémovou polévku s fazolkami a koprem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    vývar 1,2l voda
    brambor 500g
    smetana 100ml
    máslo 50g
    mouka 40g polohrubá
    ocet 2lžíce
    mletá paprika 1lžička sladká
    kopr svazek čerstvý
Pokyny
  1. V hrnci rozehřejme máslo, přisypeme mouku a zasmahneme jíšku.
  2. Přidáme sladkou papriku a už jen velmi krátce promícháme, aby se paprika nepřipálila, poté zalijeme vývarem.
  3. Brambory očistíme a nakrájíme na malé kousky.
  4. Přidáme je do základu polévky, osolíme a vaříme asi 10 minut.
  5. Když jsou brambory téměř měkké, přidáme smetanu, ocet, fazolky a už jen krátce povaříme.
  6. Nakonec polévku dochutíme čerstvě nasekaným koprem a dochutíme ji solí a pepřem.

TIP od Jakvkuchyni.cz: polévku můžeme podávat s pošírovaným vejcem. Díky tomu je hutná a vydatná a může být naším hlavním jídlem. Skvěle chutná s čerstvým pečivem - zkuste třeba domácí housky, domácí preclíky či chlebové bagety.

Co se slupkami od brambor, pokud ještě nejsou naklíčené? Udělejme si z nich další dobrotu! Jak? Stačí je pořádně umýt, pokapat olivovým olejem, okořenit dle chuti a vložit na pečicí papír do trouby. Pečeme při 200 °C asi 10 minut. Vyzkoušejte zero food waste -více tipů najdete v seriálu Vaříme beze zbytku na Jakvkuchyni.cz! V případě, že bramborové slupky tímto způsobem zpracovávat nechceme, můžeme je vyhodit na kompost, nebo do bioodpadu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*