Krémová polévka z mrkve, řepy a batát

Čím je barva pokrmu výraznější, tím více prospěšných látek obsahuje. Tato oranžová polévka je přímo nabitá vitamíny, minerály a antioxidanty.
Čím je barva pokrmu výraznější, tím více prospěšných látek obsahuje. Tato oranžová polévka je přímo nabitá vitamíny, minerály a antioxidanty.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    mrkev 5ks
    batáty 2ks
    cibule 3ks
    mléko 300ml rýžové
Pokyny
  1. Cibuli nasekáme na měsíčky a krátce ji osmahneme společně s několika špetkami soli a pepře na olivovém oleji.
  2. Poté přidáme oloupanou a nakrájenou řepu.
  3. Podlijeme nejlépe zeleninovým vývarem a dusíme do změknutí.
  4. Následně přidáme nakrájenou mrkev a batáty.
  5. Ty jsou hotové poměrně rychle. Po uvaření k zelenině přilijeme rýžové mléko a vše rozmixujeme. Polévku ochutnáme a můžeme dochutit dýňovým olejem, sojovou omáčkou tamari, popřípadě ume octem.
  6. Talíř ozdobíme polníčkem a rostlinnou smetanou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*