Křehké linecké košíčky naplněné krémem z oblíbené lotus pomazánky zaručeně oslní celou rodinu. Základ košíčků lze připravit předem a naplnit je krémem až těsně před podáváním – díky tomu si zachovají svou čerstvost a dokonalou chuť. Připravte si vynikající košíčky s lotus pomazánkou s čokoládou a ořechy podle receptu od Jakvkuchyni.cz.
|
Křehké linecké košíčky naplněné krémem z oblíbené lotus pomazánky zaručeně oslní celou rodinu. Základ košíčků lze připravit předem a naplnit je krémem až těsně před podáváním – díky tomu si zachovají svou čerstvost a dokonalou chuť. Připravte si vynikající košíčky s lotus pomazánkou s čokoládou a ořechy podle receptu od Jakvkuchyni.cz.
|
Porce
20 košíčků
|
Doba přípravy
30 minut
|
Chod
|
Pokyny
- Hladkou mouku prosejeme do mísy. Dále do mísy prosejeme také moučkový cukr.
- Nyní přidáme vanilku, citronovou kůru, změklé máslo a žloutky.
- Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v lednici.
- Z odpočatého těsta oddělujeme malé kousky, které vtlačíme do formiček na košíčky.
- Košíčky pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 7 minut.
- Upečené košíčky necháme chvíli vychladnout a poté je opatrně vyklopíme.
- Z másla a lotus pomazánky vyšleháme hladký krém.
- Dáme ho krátce vychladit. Poté ho dáme do zdobícího sáčku a naplníme s ním košíčky. Naplněné košíčky dáme vychladit.
- Mezitím ve vodní lázni rozpustíme kousek čokolády spolu s máslem a čokoládou polevu nakonec nalijeme na košíčky.
- Můžeme je také posypat nasekanými ořechy.
Obal od čokolády bývá obvykle vyroben ze dvou druhů materiálu - z kombinace papíru či plastu a hliníku. Papírová část obalu patří do kontejneru označeného modrou samolepkou, pokud je vnější obal z plastu, pak patří do kontejneru do žluté sběrné nádoby. Vnitřní tenká hliníková fólie pak patří do sběrných nádob na třídění kovů. Spolehlivými rádci při nakládání s obalovým odpadem jsou recyklační značky na obalech výrobků.